Къде е президентът Владимир Путин и какво се случва зад

...
Къде е президентът Владимир Путин и какво се случва зад
Коментари Харесай

Като в предизборна кампания: Стъпките на Путин в седмицата след бунта на „Вагнер“

Къде е президентът Владимир Путин и какво се случва зад стените на Кремъл – това бяха главните въпроси два дни след края на похода на „ Вагнер “ към Москва на 24 юни.

Руският държавен глава имаше писмена позиция, оповестена на 25 юни, а на идващия ден изпрати записано видео , което се излъчи при откриването на промишлен конгрес.

Според него Русия усеща убеденост в способността да осъществя всички свои проекти и задания в Украйна

В седмицата след протеста телевизионните изяви на Путин зачестиха, започвайки да възвръща обществения облик пред вътрешната публика, откакто частната войска доближи на 200 километра от столицата на Руската федерация, предава Би Би Си.

Изявление в понеделник

Първото му изказване по отношение на похода към Москва пристигна във вечерните часове на понеделник, когато в свое послание той упрекна „ западните настойници “ на Украйна в опит за „ братоубийствена война “.

„ Обществото обаче се консолидира – всички се сплотиха към отговорността за отечеството “, сподели още Путин.

В самото му изказване нямаше вести по отношение на идни промени и какви ограничения ще бъдат взети след опита за прелом.

Бойците на „ Вагнер “ могат да подпишат контракт с Министерство на защитата или да се реалокират в Беларус, сподели той

Той подчертава върху единството на Руската федерация, изразявайки признателност към съветското общество, политици, религиозни водачи, съветските военнослужещи и службите за сигурност.

Последва и среща с управлението на армията и службите

Снимка: Reuters

Веднага след изказването му на 26 юни Путин събра на среща шефовете на службите и на армията, с цел да обсъдят ситуацията в страната.

„ Събрал съм ви тук довечера, с цел да ви благодаря за работата пред последните дни и да обсъдим обстановката към сегашния миг. Също по този начин да обсъдим дилемите, които седят пред нас. Трябва да създадем и разбор на събитията от последните дни “, сподели преди началото на срещата Путин.

Церемония във вторник

Президентът Владимир Путин се обърна към членове на войска, Националната армия и службите за сигурност с признателност за поддържането на реда по време на съботния протест на „ Вагнер “.

„ Вие защитихте конституционния ред, живота, сигурността и свободата на нашите жители, опазихте родината ни от разтърсвания, в действителност спряхте революция “, сподели Путин на церемонията, на която награди военнослужещи и бойци.

Снимка: Reuters

„ Руската войска и народ не бяха на страната на метежниците “, съобщи още президентът.

Последва и нова среща с ръководителите на армията, а главният акцент – дискредитирането на Евгений Пригожин.

Снимка: Reuters

Финансирането на компанията за кетъринг на шефа на наемниците на „ Вагнер “ ще бъде разследвана, разгласи Путин и добави, че частната войска и нейният създател са получили близо 2 милиарда $ от Русия през последната година. Отделно компанията за кетъринг била сключила контракт за към 1 милиарда $ с Министерството на защитата за интервала от май 2022 година до май 2023 година.

Руският президент разгласи и какъв брой пари са дадени

„ Надявам се, че като част от работата, никой не е откраднал нищо или е откраднал малко, само че ще проверяваме всичко “, сподели президентът.

Среща с хората в сряда

В сряда Путин показва близостта си хората по време на посещаване в Дагестан. Това беше първото му пътешестване след протеста на „ Вагнер “.

По време на визитата си там той взе участие в среща, обвързвана с развиването на туризма.

Снимка: Reuters

Според информацията Путин се е срещнал със стотици хора, които са го посрещнали с наслада и протегнати ръце, с цел да се здрависат, като президентът даже целуна момиче по главата, което се снимаше с него.

Форум и рисунки в четвъртък

Президентът Владимир Путин участва на форума „ Силни хрумвания за новото време “.

Докато го развеждаха из изложбата, той беше помолен да нарисува нещо на интерактивна дъска, върху която към този момент имаше математически формули.

Путин нарисува нещо, което наподобява на смешно лице и го подписа. Не беше обещано пояснение за смисъла на рисунката или какво съставлява тя.

Снимка: Reuters

По време на обиколката съветският президент тества създаден в русия „ геймърски стол “ и „ геймърското бюро “.

Снимка: Reuters

По-късно денем, говорейки пред публиката от млади изобретатели, Путин акцентира значимостта на това държавното управление да поддържа нововъведенията и младите иноватори, тъй че Русия " постоянно да бъде крачка пред всички останали ".

Седмица като в предизборна акция

С появи на всички места съветският президент като че ли влезе в предизборна акция, белязана от послания за единение и успокоение. Въпреки това протестът на „ Вагнер “ сподели доста недостатъци в режима му.

Това се случва след протеста на наемниците от групата " Вагнер "

Поредното доказателство бе и ареста на досегашния началник на съветските сили в Украйна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР