Къде е германският канцлер Ангела Меркел? Този въпрос занимава германските

...
Къде е германският канцлер Ангела Меркел? Този въпрос занимава германските
Коментари Харесай

Меркел изчезна 10 дни

Къде е немският канцлер Ангела Меркел? Този въпрос занимава немските медии, откакто брачният партньор й Йоахим Зауер беше видян на отмора в Северна Италия без нея.

В предходни години Меркел и Зауер бяха снимани от папараци да се разхождат в Алпите, само че до момента това лято те съумяват да снимат единствено брачна половинка на канцлерката със сина му от предходен брак. Вестник Билд прави разнообразни догатки, вариращи от фамилно посещаване в Източна Германия до някаква потайна работа.

"Къде се крие канцлерката? ", написа в заглавие изданието. "В лятна резиденция или при 90-годишната си майка в Укермарк? Брачна рецесия? Клиника? Тайна задача? " Попитана какви са проектите й за отпуск, Меркел съобщи пред кореспонденти предишния месец, че с неспокойствие чака почивката си, само че няма да оповестява детайлности.

Неин представител отхвърли да разяснява къде се намира тя. Меркел и Зауер, които са женени от 20 години, за последно бяха видяни дружно на публично място на 25 юли при обичайна им поява на Байройтския фестивал в Бавария - наложително събитие за феновете на композитора Рихард Вагнер.

Зауер рядко се появява на публични места с Меркел, само че нормално я съпровожда всяко лято в Северна Италия. Канцлерката имаше тежка година. Тя едвам избегна срутване на съдружното й държавно управление поради спор за имиграцията и е изправена пред предизвикателство в лицето на крайнодясната партия Алтернатива за Германия.

Списание Шпигел се пошегува, че Меркел може би желае да покаже на последователите на Алтернатива за Германия, че е извънредно нужна. "Дали тя не се пробва да покаже на тези, които настояват: "Меркел би трябвало да си върви! ", по какъв начин наподобява Германия, когато "Меркел би трябвало да си върви " се трансформира в "Меркел я няма ", пита изданието.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР