Къде е България в конфликта между Запада и Русия коментира

...
Къде е България в конфликта между Запада и Русия коментира
Коментари Харесай

Притисна ли някой България за решението да не гоним руски дипломати?

Къде е България в спора сред Запада и Русия разяснява в утринния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила.

„ Решението на държавното управление да не се бърза по случая „ Скрипал” и да не се гонят дипломати е вярно. Трябва да водим уравновесена политика и както сподели министър председателят - да имаме открити канали за връзки с Русия. Кризи е имало, има и ще има и в бъдеще. Диалогът обаче би трябвало да продължи, другояче отиваме в друга обстановка, която няма да е преференциална за българските граждани”, съобщи Красимир Каракачанов.

По думите му доказателствата, които сега се показват за ролята на Русия в отравянето на Сергей Скрипал, не са изрично потвърдени.

„ Ако има безспорни доказателства за виновността на Русия, естествено е, че България може да промени своята позиция. И никой не може да ни се сърди, в случай че решим да екстрадираме съветски дипломати при доказване виновността на съветската страна”, добави Каракачанов.

„ Аз нямам информация някои от моите сътрудници да е бил притискан от Москва или от Брюксел да взима едно или друго решение. Никой не е притискал никого. Нито Обединени патриоти са натискали държавното управление, нито държавното управление е желало да взима друго решение”, безапелационен бе той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР