Къде бяха израелските отбранителни сили през тези дълги часове, когато

...
Къде бяха израелските отбранителни сили през тези дълги часове, когато
Коментари Харесай

Защо на Израел му отне толкова време да се справи с атаката на Хамас от Газа?

Къде бяха израелските отбранителни сили през тези дълги часове, когато бойците на Хамас обикаляха на воля из общностите покрай Газа, питат някои.

" Армията изцяло се провали като мощ за бързо реагиране ", сподели един израелец, акцентирайки по какъв начин някои от общностите, които идват под офанзива трябваше да разчитат на личните си сили за гражданска отбрана, до момента в който чакаха военните да дойдат.

В последна сметка лиши цели два дни от началото на нахлуванията с цел да почисти най-сетне бойците на Хамас от израелска територия.

Пълният отговор за какво това се случи ще отнеме известно време, до момента в който се появи. Но наподобява по този начин, като че ли изненадата, мащабът и скоростта надделяха защитните сили, които бяха разпокъсани и неподготвени за това, с което се сблъскаха.

Изненадата беше решаваща в нападението на Хамас.

Израелското разузнаване не съумя да проникне в проекта на Хамас за офанзивата. Групата наподобява е подхванала дълготрайна стратегия за машинация, с цел да сътвори усещането, че е неспособна или не желае да стартира амбициозна офанзива.

Той също практикуваше добра оперативна сигурност, евентуално предпазвайки електронните връзки.

Тогава Хамас разчиташе в невиждания мащаб и скорост на това, което последва.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР