Кадърът на ГЕРБ Карина Ангелиева е назначена за зам.-министър на

...
Кадърът на ГЕРБ Карина Ангелиева е назначена за зам.-министър на
Коментари Харесай

Назначиха за зам.-министър на иновациите и растежа кадър на ГЕРБ в кабинета „Борисов 3”

Кадърът на ГЕРБ Карина Ангелиева е назначена за зам.-министър на нововъведенията и растежа, оповестиха от държавната пресслужба. Ангелиева бе зам.-министър, само че по обучение, в кабинета „ Борисов 3”.

В биографията изпратена от държавната пресслужба написа:

Ангелиева има магистърски степени по европейска интеграция и модерна история от Софийския университет „ Св. Климент Охридски”. През 2001 година стартира работа в Министерство на образованието и науката, където работи по тематики, свързани с присъединението на България към Европейски Съюз, европейски стратегии и политики, свързани с проучвания, нововъведения и развиване и други В интервала 2008-2013 година е заемала позициите шеф на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките, специалист „ Управление на планове “ в СУ „ Св. Климент Охридски “ и координатор в Агенцията за стабилно развиване.

Карина Ангелиева е била основен шеф на „ Структурни фондове и интернационалните просветителни програми” към Министерството на образованието и науката и през 2013 година заема позицията на консултант към Постоянното посланичество на България в Европейски Съюз в Брюксел в бранш обучение, научни проучвания и нововъведения. От 2018 година Карина Ангелиева е работила като заместник-министър на образованието и науката, като дава отговор за развиването на научните проучвания, европейските стратегии и интернационалните връзки.

Освен нея Кирил Петков назначи още двама зам.-министри.

Андрей Цеков е назначен на длъжността заместник-министър на финансите. Цеков е магистър по „ Право “ от Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Притежава и следдипломна подготовка по строително право от ФИДИК. Придобива следдипломна подготовка по Бизнес право на Европейския съюз със специализация в „ Защита на конкуренцията “ в Amsterdam Law School, Нидерландия, и следдипломна подготовка по Стратегическо ръководство - Специализирана стратегия за висши управнически фрагменти към Станфордския университет, Съединени американски щати. Притежава богат професионален и управнически опит в частния бранш, насъбран в региона на ръководство и надзор на капиталови планове в проектирането и строителството, администриране на строителни контракти, ръководство на искове и разрешаване на разногласия в капиталовия развой и защита на конкуренцията. Бил е член на Управителния съвет (2014 – 2016 г.) и на Контролния съвет (2016 – 2021 г.) на Камарата на строителите в България. Съосновател и член на Управителния съвет на Българската асоциация за ръководство на планове в строителството (2015 – 2021 г.).

Димитър Данчев е назначен на длъжността заместник-министър на стопанската система и промишлеността. Димитър Данчев е икономист по обучение, придобива образователно-квалификационна степен “бакалавър” по Международни стопански връзки от УНСС София, както и образователно-квалификационна степен „ магистър “ по обществените и стопански науки от Икономически университет Виена, Австрия. Бил е депутат в 44-то и 46-то Народно заседание. В годините преди този момент е работил в частния бранш на управителни позиции, както и към Министерството на стопанската система и енергетиката като началник на службата по търговско-икономически въпроси – гр. Мюнхен, Германия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР