Кадър YoutubeМалкият френско-германски космически апарат Маскот се отдели от сондата

...
Кадър YoutubeМалкият френско-германски космически апарат Маскот се отдели от сондата
Коментари Харесай

Космическият апарат Маскот се готви да кацне на астероида Рюгу

Кадър Youtube

Малкият френско-германски галактически уред " Маскот " се отдели от сондата " Хаябуса 2 " и се насочи към метеорит за задача, която може да даде значими данни за раждането на Слънчевата система, съобщи Франс прес.

" След инспекция на изпратените от " Хаябуса 2 " данни, можем да потвърдим, че " Маскот " се отдели от сондата, както бе планувано ", оповести японската галактическа организация ДЖАКСА, без към този момент да е удостоверила, че апаратът е кацнал, предава Българска телеграфна агенция.

" Маскот ", който е с тегло 10 кг, с размерите на кутия за обувки и ще е с " дълготрайност на живота " едвам 12-16 часа, ще се причисли към роувърите " Минерва ", кацнали на метеорита преди десетина дни.

" Маскот ", планиран от Френския център за галактически проучвания и от немския Център за галактически проучвания, ще употребява четири инструмента, измежду които специфичен микроскоп, създаден от Френския институт за галактическа астрофизика. С него ще може да се откри какъв е минералният състав на метеорита.

Това ще е първи триумф на сходна задача на ДЖАКСА, откакто предходният й опит през 2005 година приключи с неуспех. 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР