Кадър Васил Божков, ФБОбстановката в България преди изборите явно ще

...
Кадър Васил Божков, ФБОбстановката в България преди изборите явно ще
Коментари Харесай

Божков съобщи: Идвам

Кадър Васил Божков, ФБ

Обстановката в България преди изборите очевидно ще се нажежи.

Съдът на Европейския съюз в Люксембург е постановил, че останалите страни могат да не извършват европейски заповеди за арест, издадени от България.

Това разгласи предприемачът Васил Божков в обществените мрежи и разтълкува, че това важи за заповедта, издадена за неговото задържане. След това се закани: „ Идвам “.



Делото пред съда на Европейски Съюз няма нищо общо с Божков, само че визира напълно процедурата по издаване на и влизане в действие на европейска заповед за арест от България. У нас няма процедура по обжалването й и по тази причина съдът пояснява, че останалите страни могат да не я извършват, защото България не е осигурила задоволително благоприятни условия за отбрана от прокурорски произвол.

Съдът е бил сезиран поради проблем от предходната година. На 28 януари прокурор от Районна прокуратура в Свищов издава европейска заповед за арест на българин, който е обвинен за кражба на пари и бижута за близо 15 хиляди лв.. Европейската заповед за арест е издадена от същия прокурор, който е образувал и наказателното дело.

Административният съд в София анулира решение на Национална агенция за приходите за запор на персоналното имущество на обвинения предприемач Васил Божков от предходната година , заяви bTV.

 

Сред посочените от съда причини са липса на ясни данни за размера на това имущество в атакуваното разпореждане, собствеността на това имущество, доказателства, че длъжникът съзнателно се освобождава от активи, липса на изясненост дали възбраната затруднява значително активността и така нататък

При липса на аргументираност и мотивираност по повод типа и размера на хипотетичните бъдещи обществени вземания, неявяване на данни за действителния размер на предходните обезпечения на същото обвързване, наложената забрана върху имуществото на длъжника, посочено в процесното разпореждане, формира извод за непропорционалност и диспропорция ", посочва съдията, който е безапелационен, че е " погрешно " изказванието за изработен разбор на получените от Божков приходи. Решението е дефинитивно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР