Кадър ТВ Черно море Предстои да бъде внесена за разглеждане в

...
Кадър ТВ Черно море
Предстои да бъде внесена за разглеждане в
Коментари Харесай

Кметът: Предстои да бъде разгледана новата транспортна схема на Варна

 Кадър ТВ " Черно море " Предстои да бъде импортирана за разглеждане в комисията по превоз новата транспортна скица на Варна. Това заяви на съвещание на Общинския съвет във Варна кметът Иван Портних, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Той отговори на запитвания от съветници по отношение на презастрояването на града, слагането на преместваеми обекти и рекламни уреди. Ето какво разяснява градоначалникът:

" Днес сесията е от изключително значение, би трябвало да се одобри бюджета на града, който беше гледан от сътрудниците общински съветници на редица комисии. Идеален бюджет евентуално няма, само че имам вяра, че този бюджет подсигурява непоклатимост и развиване на града през 2020 година и е добра основа за развиването на Варна, която уповавам се Общинския съвет да поддържа.

Предвид някои изявления на съветници, знаете, че сме заявили нежеланието си да се появяват всевъзможен тип преместваеми обекти в обсега на целия град нестандартизирани, неестетизирани. На такива сме били очевидци в годините, от няколко години съм забранил издаването на позволения за нови такива обекти. Ясно е, че цялата скица за слагането на комерсиалните обекти би трябвало да бъде преразгледана, защото част от тези обекти са наследени с десетилетия обратно и те не касаят този мандат на съвета. В този смисъл поздравявам напълно основаването на комисия, която взаимно с администрацията да направи и ни показа обзор на завареното състояние такова, каквото е било, и да се опитаме дружно да създадем съответните правила с смяна на наредбата.

Същото касае и рекламните детайли, и тук няма по какъв начин да приказваме за въздействие на пазара. Простичък е механизмът. Знаете, че в града има повече рекламни детайли, имам предвид табели и билбордове, в сравнение с е обикновено. За огромна част от тях обратно във времето са издавани позволения, които към днешна дата не подхождат на нормативите, отстояния от кръстовища, клас на пътищата, на които се намират и така нататък Факт е, че сме спрели този развой на безконтролно изникване на нови детайли, които загрозяват градската среда. По главните пътни артерии, където правихме поправки, в огромна степен сме се опитвали да премахнем нелегално съществуващите билбордове и рекламни материали.

Съгласен съм, че би трябвало да се ревизират изискванията за издаване на сходни позволения, тъй като знаете, че градът е всеобщо облепен от табели, харчим от горната страна на всичко годишно не малко средства за отстраняване на противозаконни такива по протежението на булевардите. Аз персонално ще продължа да поддържам тезата, че реклама би трябвало да има, само че тя не може да е за сметка на естетичния тип на Варна, по тази причина би трябвало да намерим салдото в тази посока.

По отношение на ПУП-овете, имаме направени такива в следствие от възлагания на общината, по този начин и заради частни начинания. Ще дава за разглеждане тези ПУП-ове, тъй като те доста добре илюстрират по какъв начин се е случило застрояването в разнообразни региони в града, с цел да забележим всички по какъв начин с приемането на сходни ПУП-ове обратно във времето, което не касае администрацията, която е сега, са позволени тези строителства, които се случват сега и които необятната общност смята, че се случват, тъй като някой позволява нещо през днешния ден. Което не е по този начин. Това са 16 ПУП-а, които сме спрели и не сме действали, тъй като всеки един от тях допуска ново строителство в другите микрорайони. Това е бил механизма, посредством който строителството се случва сега. Одобряването на тези ПУП-ове минава с решение на Общинския съвет, само че дано освен съветниците, а всеки един жител да види по какъв начин се е стигнало до обстановката през днешния ден, и че тази обстановка няма нищо общо с решения, вземани в този или предходния мандат на съвета.

По отношение на транспортната скица, това е също значим въпрос. Със средства от Европейската банка беше определен съветник по техните правила, има направено предложение. Във връзка с построяването на бул. " Левски “, най-мащабното пътно уреди на Варна в последните години, което преразпределя трафика в града, задържахме разглеждането на новата транспортна схема предвид на това да забележим какво въздействие ще има булеварда върху придвижването във Варна както в дейния сезон, по този начин и изявен него. Смятам, че откакто сме натрупали статистически опит към този момент, може да стартираме да разглеждаме новата транспортна скица, която ще внеса за разглеждане в транспортната комисия.

Относно сигналът за разрушени тротоари към Музикалното учебно заведение, там има остарели дървета, чийто корени не може да бъдат рязани безконтролно. А другояче всички средства от синята зона ще бъдат разходвани за ремонт на тротоарните настилки и инфраструктурата. Виждате, че смъкваме колите от тротоарите и осигуряваме естествени условия за пешеходците, за възрастните хора и майките с количките ", разяснява Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР