Кадър tat.byС шокови гранати и гумени куршуми полицията в Беларус

...
Кадър tat.byС шокови гранати и гумени куршуми полицията в Беларус
Коментари Харесай

Полицията в Беларус хвърля гранати по протестиращите. Има поне един убит

Кадър tat.by

С шокови гранати и гумени патрони полицията в Беларус разгони тълпи от протестиращи, откакто излязоха първите резултати от президентския избор, които сочат безапелационна победа за Александър Лукашенко, съобщи Агенция Франс Прес. Той получи 80.23% против 9.9 % за 37-годишната Светлана Тихоновска, която е политически новобранец, съобщи OFFnews.bg.

Политическите съперници на Лукашенко обаче считат, че изборите са манипулирани.

В столицата Минск протестиращите се събраха край централен паметник и направиха жива верига, изправени пред стотици служители на реда с щитове. Над 50 души са били арестувани в Минск и над 120 в цялостен Беларус по време на демонстрации след изборите, заяви правозащитната организация " Вясна ", представена от ДПА. По първични данни един човек е погубен.

Видео на радио „ Свобода “ сподели по какъв начин органите на реда изстрелват шокови гранати и разпръскват тълпата. Има и фотоси на окървавени младежи, а най-малко един протестиращ е получил помощ от парамедици. Други стачкуващи са извлечени встрани от полицията.

Свързани с опозицията медии разгласиха и видеоклип, на който се вижда по какъв начин полицейски микробус се врязва в тълпата.

Политическата рецесия докара до такава степен, че държавните здания в Минск бяха отцепени, поданици оповестиха за прекъсване на интернета и необятно публикувани проблеми с връзката. Снимки в обществената мрежа демонстрират и колони с военни коли по пътищата, водещи към столицата Минск.

65-годишният Лукашенко ръководи страната от 1994 година Той е най-дълго управлявалият водач на Стария континент, както и на постсъветското пространство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР