Кадър Русе МедияБългарски боклук е спрян на границата. Служители на

...
Кадър Русе МедияБългарски боклук е спрян на границата. Служители на
Коментари Харесай

Спряха 37 тона отпадъци от България на Дунав мост

Кадър Русе Медия

Български отпадък е спрян на границата. Служители на гранична полиция от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “-Гюргево, дружно с представители на Комисариата по запазване на околната среда са спрели два камиона, натоварени с боклуци, предаде 

 Те са влезнали в Румъния от България на 20 септември в разнообразни часове. И двата камиона са български, ръководени от български жители.

Според документите, съпътстващи товарите, първият водач е транспортирал 23 800 кг железни боклуци, а вторият водач – 13 780 кг пластмасови боклуци, съобщи Русе Медиа.
 
Тъй като граничните служители на реда са имали подозрения за транспортираните боклуци, те са поискали подпомагане от Комисариата по запазване на околната среда в Гюргево.

След осъществените инспекции е било открито, че документите за превоз, показани на контролните органи, са непълни. Установено е било,че отпадъците са натоварени от България и са предопределени за търговски сдружения в окръзите Бъзъу и Кълъраш.

Заради нередностите достъпът до територията на Румъния на двете транспортни средства не е бил позволен, а отпадъците се връщат на компаниите изпращачи.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР