Кадър: РТ, Борозу ДарагахиФедералното бюро за разследване в САЩ потвърди

...
Кадър: РТ, Борозу ДарагахиФедералното бюро за разследване в САЩ потвърди
Коментари Харесай

ФБР ще помага на Ливан в разследването на взрива в Бейрут

Кадър: РТ, Борозу Дарагахи

Федералното бюро за следствие в Съединени американски щати удостовери нощес, че ще оказва помощ на ливанските управляващи, проверяващи мощната детонация, опустошила огромна част от Бейрут и умъртвила 172-ма души, съобщи Ройтерс.

Това става по искане на държавното управление на Ливан, се споделя в известието на ФБР, оповестено във Вашингтон. " Тъй като това не е лично следствие на ФБР, към този момент ще се въздържаме от мнения. Допълнителни въпроси следва да се насочат към ливанските управляващи, които водят следствието ", се споделя в него.

Представител на ФБР добави, че не може да даде детайлности каква съответна помощ ще окаже бюрото и дали негови специалисти към този момент са изпратени в Ливан.

 

В частни диалози американски държавни източници, представени от Ройтерс, обаче споделиха, че детонацията в складовете на пристанището, където се е съхранявало голямо количество взривоопасен амониев нитрат, най-вероятно е трагичен случай.

 

Лидерът на ливанската проиранска шиитска формация Хизбула - Хасан Насрала, сподели нощес, че тя ще изчака резултата от следствието, и в случай че се окаже, че гърмежът е акт на бойкот от Израел, еврейската страна " ще заплати равностойна цена ".

Насрала също по този начин жигосах изненадващото стопляне на връзките сред Израел и Обединените арабски емирства, като го назова " изменничество на ислямската нация " и " удар в гърба на палестинската идея ". Той сподели, че Хизбула не е сюрпризирана от този акт и предсказа, че още арабски страни може да последват този образец и да подпишат мирни съглашения с Израел преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември. / Канал 3

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР