Кадър: Россия 1Говорит Москва публикува списък с неприятелските държави на

...
Кадър: Россия 1Говорит Москва публикува списък с неприятелските държави на
Коментари Харесай

Говорит Москва публикува списък с неприятелските държави на Русия. България също фигурира

Кадър: " Россия 1 "

" Говорит Москва " разгласява лист с неприятелските страни на Русия. В него България също попада.

Всеки ден съветските държавни телевизионни канали, дружно с голям брой онлайн източници, рисуват картината на света отвън Русия. Свят, изпълнен с русофобски хрумвания, очернен с антируски пристрастия и където злите сили се пробват да обкръжат Русия, като гигантска гладна змия ( " Книгата за джунглата " - препратките наподобява са съвременни в наши дни), написа EUvsDiSiNFO. 

През миналата седмица контурите на този " русофобски " свят се концентрираха внезапно, когато прокремълските медии разпространиха " черен лист " от страни, за които се твърди, че са вражески настроени към Русия.

Или по думите на водещ на политическо токшоу по следения от страната ефирен канал " Россия 1 ": " глутница чакали, които се пробват да ухапят великата ни страна ".

Споменатият лист, иницииран с президентски декрет, има за цел да служи като основа за възбрана на избрани страни да наемат съветски жители в посолствата си и съгласно съветския министър на външните работи той ще бъде формиран скоро.

Междувременно планът на листата обикаля прокремълските медии, които извършват чинно ролята си на Трибуна, като недвусмислено споделят на публиката си кой е другар и кой е зложелател, кого да обичаш и кого да мразиш.

Любопитното е, че описът с " чакали " наподобява малко по-различен всеки ден, като че ли е безконечен. За прокремълските медии изборът на " врагове на Русия " е изобилен и може да бъде редактиран съгласно потребностите от дезинформация.

Примерите от тази седмица за прокремълски изказвания с дезинформация, събрани в базата данни, отразяват листата на Кремъл (или някаква негова версия), фокусирайки се върху:

Съединени американски щати

Както доста пъти в предишното, Съединени американски щати се показва като злобен началник на Европа и по-специално на Украйна. Тази седмица чухме, че Вашингтон подтиква Украйна да разположи войски в Донбас, до момента в който самите Съединени американски щати са на ръба на расова война.

Такива известия са съвместими с дезинформационните разкази за митинги против расовото правораздаване в Съединени американски щати и неоснователни изказвания, че Украйна, дружно с нейния президент, се управлява от Съединени американски щати, което също е правено и в предишното.

Прокремълските медии имат за цел да убедят публиката си, че опасността, която съставляват Съединени американски щати, е освен геополитическа, само че и биологична: тази седмица остарялата дезинформационна група за хипотетичните американски " секрети лаборатории ", произвеждащи биологични оръжия, още веднъж се появи, което загатва и за Грузия - различен противник на Русия, съгласно прокремълската дезинформация.

Полша

Полша заема особено място в сърцата на прокремълските учени глави. Количеството жлъчност и ненавист, ориентирани към Полша, се конкурират единствено с тези, ориентирани към Украйна.

Тази седмица прокремълските медии твърдяха, че полските политически партии се конкурират в нападателната си позиция във връзка с Русия и Беларус; че поляците се пробват да смъкват политическия дневен ред в Беларус от незапомнени времена; и че Полша едностранно е замразила положителните връзки с Русия през 2014 година

На всичкото от горната страна прокремълската дезинформация се връща към историческия ревизионизъм, потвърждавайки, че полските управляващи заличават паметта за славното " избавление " (и по-късно окупация) от Червената войска.

Чехия

Чехия " завоюва " мястото си в черния лист на Кремъл, като се осмели да проверява и замеси съветското военно разузнаване в детонацията на склад за муниции през 2014 година

Истината не е другар на прокремълските медии и тези, които я търсят, са врагове. Следователно Чехия е упрекната още веднъж в русофобска агитация и в измислянето на цялата " история " за детонация, с цел да навреди на Росатом, имунизацията Sputnik V и за прикриване на хипотетичния прелом в Беларус.

Атаките против Чехия припомнят на прокремълската тактичност на дезинформация, ориентирана към Обединеното кралство, различен " противник " на Русия, съгласно прокремълските медии след отравяне в Солсбъри.

Балтийските страни

Литва, Латвия и Естония са повтарящ се обект на гнева на Кремъл и затова на прокремълската дезинформация. Цялата цел на балтийските страни, в това число техните представители в Европейския парламент, е да основат антируска стратегия, по този начин настояват прокремълските медии.

По-специално тази седмица Литва бе упрекната в пренебрежение към историята на Русия. Министърът на външните работи на страната беше показан като инструмент на Европейски Съюз за търсене на нови способи за уединяване на Русия в " постсъветското пространство ".

Украйна

След неотдавнашното военно струпване по украинските граници, прокремълските субекти на дезинформация не престават да ускоряват офанзивите си към Украйна. През тази седмица продължиха прокремълските разкази за дезинформация за нацисткото украинско държавно управление, решено да нападна Донбас и да провежда смъртоносни провокации за офанзива против Крим.

Междувременно прокремълските субекти, работещи на европейски езици, оферират подправени уверения, че Украйна и Русия в никакъв случай не са били в положение на война и че всичко, което Русия желае, е спокойно решение в Донбас.

Прокремълските субекти и сметките в Twitter използваха 7-ата годишнина от смъртоносния пожар в Одеса, с цел да увековечат дезинформационните постулати за " Нацистка Украйна ", настървена да унищожи " антифашистите " в страната.

Пожарът, лишил 48 живота, е ужасна покруса и продължителното му следствие сътвори плодородна почва за дезинформация. През уикенда на 2-3 май 2021 година в Twitter споменаванията за #OdessaMascacre набъбнаха до над 2000, съпроводени от съмнителни " документални филми ", пуснати в YouTube. Такива послания имат за цел да основат отрицателен облик на Украйна и се появиха малко откакто Русия ескалира напрежението по украинските граници.

" Говорит Москва "

Списъкът на " вражески " страни, циркулиращ в прокремълските медии, е ослепителен образец по какъв начин тези медии дават указания на своята публика какво да мислят и от какво да се опасяват.

Последните социологически изследвания демонстрират, че 62% от руснаците непрекъснато се опасяват от международна война, малко по-малко, в сравнение с се опасяват от произвола на личните си държавни управляващи 58%, 52% се притесняват от връщане на всеобщи репресии.

Ако зложелател е някой, от който хората би трябвало да се опасяват, прокремълските медии било добре да актуализират листата си.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР