Кадър: РетроБомба е паднала в огромния луксозен комплекс в края

...
Кадър: РетроБомба е паднала в огромния луксозен комплекс в края
Коментари Харесай

Ретро: Ето го тайното имение на Росен Плевнелиев

Кадър: " Ретро "

" Бомба е паднала " в големия първокласен комплекс в края на разложкото село Баня, в който до неотдавна се покриваше от любоопитни очи някогашният президент Росен Плевнелиев.

Допреди най-богатият държавен глава да продаде парцела преди година, мястото било
непрекъснато охранявано и с жива мощ, и с камери, само че след промяната на собствеността цялата охранителна система е демонтирана, пишат " ПИК " и " Ретро ".
Райското кътче се намира на изхода на разложкото село Баня в посока Банско, на един хвърлей от пътя. Местността се назовава Камено, само че единствено по документи - за локалните мястото е известно като Квартала на богатите. И има за какво... " Всичките тези къщи, целото това беше на президента. На онзи дето върви със синоптичка. Плевенлиев (Плевнелиев - б.р.), нали се сещате. Преди, като беше президент, всяка Нова година идваше тук да я посреща, наложително, само че след това продаде къщата, разправят пред екипа на " Ретро " поданици на Баня.
По документи Росен Плевнелиев се раздели с първокласното имение преди година. Разпродал го на неколцина близки нему люде, само че особено най-хубавата къща, в която той отсядал, минала във владение на един от най-известните предприемачи в туроператорския и хотелиерския бизнес Йордан Христов.
В затворения комплекс всички здания са във възрожденски жанр - с големите греди, типични за подобни постройки. Двуетажни са, като на първия етаж са всекидневните с кухня, столова и камина, а на втория са ситуирани спалните пространства.
От верандата на някогашната къща на Плевнелиев се открива голям двор с размери на малко футболно игрище. Тревата е ниско окосена, проличава, че въпреки и новите притежатели да се мяркат рядко, с поддръжката са ангажирани евентуално хора от селото. В самия завършек на комплекса скоро " изникнала "  още една сграда с барбекю, та баровците да не си опушват кухните в къщите с мръвки.
" По време на мандата на Плевнелиев къщата беше строго охранявана. Дори и него да го нямаше тук, все си имаше хора да пазят. Той и откакто продаде комплекса, идва горе-долу, нали новите собственици са негови хора, идва им на посетители ", допълват банянци.
Последния път, в който се отбил до селото, Плевнелиев бил с новата си брачна половинка Деси Банова. Тъй като в комплекса му няма басейн, а и както споделят локалните - тъй като " плейбой го раздавал ", завел синоптичката да се плацика в минералната вода на отстоящия на не повече от 500 м 4-звезден хотел " Хот Спрингс ", в който и Корнелия Нинова " удави " в разкош депутатите си при започване на седмицата. Лидерката на социалистите им провежда двудневен семинар, преди да тръгнат из народа, с цел да разпространяват " визията ѝ за България "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР