Кадър: Прокуратура на Република БългарияОбщият брой на иззетите от офиса

...
Кадър: Прокуратура на Република БългарияОбщият брой на иззетите от офиса
Коментари Харесай

Прокуратурата: 6332 предмета са общо иззети от офиса на Божков в центъра на столицата

Кадър: Прокуратура на Република България

Общият брой на конфискуваните от офиса на Васил Божков на улица „ Московска “ №43 предмети, притежаващи белезите на движими културни полезности, доближи 6 332. Това оповестиха от прокуратурата до момента в който дейностите по следствието в постройката на „ НОВЕ ИНТЕРНАЛ “ ЕООД, под надзора на Специализираната прокуратура, не престават.

В хода на осъществените от 3 до 5 август 2020 година претърсвания в няколко пространства в офиса, в това число гараж и абонатна станция, са конфискувани нови 268 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности. Така общият им брой доближи 6332 предмета, при регистрирани от обвинения В.Б. по реда на Закона за културното завещание общо 212 артефакта.

Действията по следствието, свързани с изземване на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР