Кадър Palácio do Planalto, УикипедияЛидерът на Китай отправи остро послание

...
Кадър Palácio do Planalto, УикипедияЛидерът на Китай отправи остро послание
Коментари Харесай

Китай: САЩ и съюзниците им да не се правят на шефове

Кадър Palácio do Planalto, Уикипедия

Лидерът на Китай насочи остро обръщение към Съединени американски щати и съдружниците им.

Президентът на Китай Си Дзинпин настоя за по-голяма международна икономическа интеграция и предизвести за рисковете от разединението, като в същото време прикани Съединени американски щати и техните съдружници да заобикалят " да се вършат на шефове ", предава Bloomberg, представен от БГНЕС.

" Международните връзки би трябвало да се водят посредством договаряния и полемики, а бъдещата орис на света би трябвало да се взема решение от всички страни ", сподели Си Дзинпин в границите на Boao Forum on Asia, без да показва съответно Съединени американски щати. 

" Една или няколко страни не би трябвало да постановат своите правила на други и светът не би трябвало да бъде воден от едностранчивостта на няколко страни ", уточни още китайският държавен глава.

В прикритата рецензия на американските старания за понижаване на зависимостта от китайските вериги на доставки и задържане на износа на артикули като усъвършенствани компютърни чипове, Дзинпин уточни, че всяко изпитание за създаване на бариери и разцепление работи против стопански и пазарни правила и би навредило единствено на другите, без да облагодетелства този, от който произтича.

" Това, от което се нуждаем в днешния свят, е правдивост, а не надмощие ", съобщи той и добави, че Китай в никакъв случай няма да взе участие в конкуренция във въоръжаване. 

" Играейки ролята на началник по отношение на другите или намесата във вътрешните работи, няма да бъде обект на поддръжка ", разяснява Си Дзинпин.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР