Кадър от филма Blue Heart 11 – 12.05От близо и

...
Кадър от филма Blue Heart 11 – 12.05От близо и
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Кадър от кино лентата Blue Heart

11 – 12.05
От близо и надалеч. Изложение-дегустация на виновност от целия свят – от Южна Африка през Нова Зеландия до Аржентина и от Шампан през Тоскана до Егея. По време на Discover.Vino World имате необичаен късмет да опитате 575 виновност, 333 от тях – единствено против входен билет, а 242 – с заеми посредством DiVino електронна карта плюс гурме зоната с разнообразни деликатеси. В " Интер експо център ", зала 5, петък - 17:00 до 21:00 ч., събота - 12:00 до 20:00 ч. Вход за 1 ден: 19 лева, с предварителна продажба в Vintageclub.bg, 25 лева на място, вход за 2 дни: 24 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg, 30 лева на място.

11.05
Синьото сърце на Европа. Първа прожекция на Blue Heart под марката Patagonia – документален филм, показващ борбата на Западните Балкани да спасят последни си диви реки и средата към тях, като най-голямата река на Балканите, на която към момента няма язовир - река Вьоса в Албания, напъните на Македония да опази застрашения от изгубване балкански рис, а дамите в село Крушчица в Босна и Херцеговина – единствения си източник на питейна вода. В " Клуб на пътешественика ", 19:30 ч., билети: 6 лева от https://travellersclub.bg.

11.05
Старт на лятото. Стефан Вълдобрев и " Обичайните обвинени " в състав Стоян Янкулов-Стунджи, Веселин Веселинов-Еко, Иван Лечев и Мирослав Иванов се качват на една необикновена и дебютна за тях сцена – огромната зала 1 на НДК, с цел да съберат аудитория от три генерации и пренесат плажното въодушевление от миналогодишното им сполучливо морско турне в центъра на София. Зала 1 от НДК, 20:00 ч., билети в мрежата на Eventim.bg, 30 и 40 лева

до 12.05
Музиката на физиката. Мелодии, основани от нетрадиционното комбиниране сред науката физика и музикалното изкуство, ще звучат в границите на няколко дни. Създадените ноти са обща работа на екип учени от ЦЕРН, Женева и композитори и музиканти, въодушевени от опит с обикновени частици на Големия адронен колайдер и сонификацията на научни данни. 10 май в " София тех парк " от 17:00 ч., 11 май в " Сити Марк арт център за изкуство " от 19:30 ч., 12 май в Концертна зала на НМА " Проф. Панчо Владигеров " от 11:00 ч.

12.05
Световен ден на Африка. Автентична африканска танцово-перкусионна група от Сенегал, дневна и вечерна стратегия с танцови, перкусионни и занаятчийски работилници, разкази за приключенията на пътешественици в Африка, тематичен базар с африканска храна, облекла, бижута и сувенири, плитки и прически, джем сесия и още доста други по време на " Деня на Африка ". В зала за събития " В парка ". Начало: 14:00 ч., вход за дневна/вечерна част: 5 лева, за цялото събитие: 8 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

12.05
Второ издание на азиатския фестивал " Цветовете на традициите ", което показва културата и традициите на Индонезия, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония. В Борисовата градина, на сцената " Лятна сцена ", вход свободен.

12 – 13.05
За феновете на котките – следващата огромна интернационална галерия на котки по традиция ще се организира в Националния музей " Земята и хората ". Чистокръвни и не толкоз породисти котки ще се състезават в състезания за,,Най-красива котка " в два следващи дни. От 10:00 до 17:00 ч.

12 – 13.05
Всичко за къмпинга. Най-новите модели кемпери и каравани, палатки и изцяло къмпинг съоръжение, аксесоари за пътешестване, туристически дестинации и места за отмора, диалози с специалисти и експерти в региона на " Къмпинг и караванинг експо ". Паркингът на " Метро 1 ", бул. " Цариградско шосе ", вход свободен.

до 13.05
Изложение на биохрани, козметика, артикули за дома и играчки от естествени материали от Smart Organic, " Е-лек ", " Био Дарове ", Biozone, Armina, " Пчелари Илиеви ", " Слънце Луна " и други, туристическа информация за страните от Западните Балкани, караоке празненство (12 май от 16:00 ч. и на 13 май 12:00 ч.) за дребните, половин час по-късно и работилница за редене на дървени 3D пъзели. В градината на " Кристал ", вход свободен.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

13.05
Прожекция на комедията от 2016 година " Два лотарийни билета " на режисьора Пол Негоеску, разгласен за най-популярния румънски филм в родината си. В СФУМАТО от 19:30 ч. Вход свободен до запълване на местата. www.filmsociety.bg

14 – 20.05
Светът на коктейлите. Някои от най-популярните питейни заведения, клубове и заведения за хранене в столицата се сплотяват в World Class Cocktail Week - 7-дневно събитие, отдадено на първокачествените напитки. София става хазаин на международни бар звезди като Ъруин Триковски – световен дипломат на уиски The Singleton, и Пауло Фигeредо – световен дипломат на водка Ketel One, и кани посетителите да опитат непредвидени тълкования на световноизвестни класики, да научат всичко за едно от най-модерните малцови уискита и други Вижте всички местоположения и случки в Фейсбук на World Class.

15.05 – 15.07
Триумфалният Барок. Изложбата " Бернини и римският Барок: модерният метод на изложение. Творби от двореца Киджи в Арича " води на странствуване в Италия през XVII век, като показва 58 творби на изкуството, свързани с видни персони от римския Барок, от Бернини до Кавалер д`Арпино и Матия Прети. В Националната изложба.

15.05
Връзки с обществеността. Лекция на самостоятелния медиен откривател и съветник Томас Щокле - " Комуникация и доверие в ерата на обществените мрежи (случаят с Фейсбук и изтеклите данни към Cambridge Analytica) ". В зала 13 на ФЖМК в Софийския университет.

16.05
Най-популярният баритон в Съединени американски щати и звезда на " Метрополитън опера " - Томас Хемпсън, идва за концерт със Софийската филхармония и диригент Павел Балев. В програмата му са арии от опери, оперети и мюзикъли от Моцарт, Гуно, Верди, Лехар, Бърнстейн и други В зала " България ", билети на касата на залата и в мрежата на Eventim: 50 – 80 лева

17.05
Женени с деца и кариери. Ираван Хира, ръководещ шеф на Hewlett Packard Enterprise в България, и брачната половинка му, Ани Хира, сертифициран НЛП бизнес коуч и създател на компания, имаща за цел да подтиква и подкрепя сполучливите водачи и компании, насочени към хората, са двамата участници в майското издание на поредицата Leader Talks. В клуб Carussel. Безплатна, само че наложителна регистрация на www.eventbrite.com.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Историята на прислужницата
Сериалът, които не оставя апатичен нито един фен, продължава да раздрусва мозъците и сърцата със сезон 2, чиито първи серии са към този момент в HBO GO. Отличен с премия " Еми ", той е акомодация по класическия разказ на Маргарет Атууд, проследяващ живота в дистопичната тоталитарна страна Гилеад – тогавашните Съединени американски щати. Във втори сезон основната героиня - Офред (Елизабет Мос), една от дребното останали фертилни дами и " прислужница " в дома на Командира, и останалите герои ще се опълчат против системата или ще станат нейна жертва.
Премиера в HBO GO

Вирус
Новата документална поредност на Discovery Channel споделя по какъв начин вирусите са повлияли на здравето и историята ни и какъв резултат имат върху световното общество. С помощта на исторически фрагменти и анимация, както и изявленията с водещи специалисти се разкрива истината за опустошителните вируси, предизвикали безчет смъртни случаи, и по какъв начин науката и медицината са се развили, с цел да се борят с невидимите убийци. Всеки епизод се концентрира върху един от най-големите причинители на болест, измежду които едра шарка, инфлуенца и ебола.
Премиера по Discovery Channel, 13 май, 21:00 ч.

Мартин Лутър Кинг: Отвъд фантазията
Документалният филм наблюдава последните три години от живота на лекар Мартин Лутър Кинг, като се базира на историите на околните му. От похода за правото на глас през 1965 до убийството му през 1968 година, филмът показва вярата му в мирния митинг и дава ясна визия за характера му.
По HBO, 12 май от 00:10 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР