Кадър: Нова ТвЗаконът казва, че спешните случаи се приемат и

...
Кадър: Нова ТвЗаконът казва, че спешните случаи се приемат и
Коментари Харесай

Адвокат Петрова за трагедията с починалото 3-годишно дете: Когато става дума за деца - те са с приоритет. Не приемам неща от сорта леглото е запазено

Кадър: Нова Тв

Законът споделя, че незабавните случаи се одобряват и преглеждат, не може да им се отхвърля здравна помощ. Това съобщи в ефира на Нова телевизия юристът по здравно право Мария Петрова във връзка умрялото 3-годишно дете в София.

" Когато става дума за деца - те са с приоритет. Не одобрявам неща от сорта " леглото е непокътнато. ", сподели тя.

" Този случай би трябвало да се отнесе към прокуратурата, да се изземе цялата документи от всички лечебни заведения, в които е било, с изземане на рентгеновите фотоси, до момента в който не бъдат изгубени. Разследването би трябвало да е огромно ", сподели още тя.

Петрова съобщи, че лекарите оставят доста въпросителни с мненията си по случая и добави: " Те настояват, че бебето не е записано сутринта в болничното заведение им, само че всички знаем, че то може да е било там, да е имало потребност от помощ и да не е било признато в кабинета ", отсече юристката. 

Според нея това е в действителност очевиден случай и станалото се е неприемливо. 

Втората неправда в думите на шефа на столичната педиатрична болница „ Проф. доктор Иван Митев ” доктор Димитър Русинов, която Петрова засече е, че: " Не би трябвало да има лекар, който да преглежда пациент и да не знае, че е бил на обзор и в друга болница. "

Тя конкретизира: " В случая по какъв начин по този начин знаят, че детето е било на обзор при персоналния доктор, само че не и, че преди да посети тяхното лечебно заведение, е стъпало в друго в Лозенец? Това са въпроси, които всеки би трябвало да зададе, запознавайки се със случая ", отсече юристката. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР