Кадър Нова твЗа изминалата година и половина се натрупаха много

...
Кадър Нова твЗа изминалата година и половина се натрупаха много
Коментари Харесай

Полицаите отново на протест! 25 стотинки на час за нощен труд е пародия

Кадър Нова тв

За миналата година и половина се натрупаха доста проблеми и част от тях е заплащането на изключителния труд. В Столична дирекция да вземем за пример за последните месеци нямаме обезщетени над 100 часа охранителенн труд. Според някои положения труд в извънработно време не бил ексклузивен труд. При полагането на 96 часа ексклузивен труд той или би трябвало да се заплати или да се компенсира със същите 96 часа отпуск, което се равнява на 12 работни дни. Това коментира  пред камерата на Нова тв Илия Кузманов, цам.-председател на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. И добави, че за 100 часа ексклузивен труд би трябвало да се платят на чиновниците към 400-500 лв. според от длъжността, която се заема.

25 стотинки на час за нощен труд е унизително. Тази цена не е променяна от 2007 година насам. Опитахме се да променим нещата с кръгли маси, с експертни групи, нищо не се получава. Това, което считаме, че е морално е сумата да нарасне до към 2,50 лв. на час нощен труд, уточни той.

Наясно сме, че министърът самичък не може да увеличи заплатите, това зависи от Министерство на финансите, уточни Кузманов. 

Подобна цена от 25 стотинки е подигравка. Една нощна промяна излиза два лв., а шезлонг на плажа е 40 лв.!?, уточни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР