кадър Нова твВотът в парламента за кабинета на Слави Трифонов

...
кадър Нова твВотът в парламента за кабинета на Слави Трифонов
Коментари Харесай

Ганев пред Фрог нюз: Трифонов няма да даде заден, а вотът за кабинета му ще мине

кадър Нова тв

Вотът в Народното събрание за кабинета на Слави Трифонов ще мине. Това разяснява за Фраг нюз политологът Димитър Ганев.

Не мисля, че Слави Трифонов ще даде заден. Предложи ли се този кабинет за гласоподаване на Народното събрание, каквото имам вяра, че ще се случи, той ще мине. Много ми е мъчно да кажа с какво болшинство, само че ще мине. Не изключвам да се влезе в някакви диалози и да се търсят допирни точки сред „ ИТН “ и „ Демократична България “. Вариантът с гласуването на ГЕРБ е финален, в случай че не се стигне до консенсус сред останалите. Това разяснява в изявление за Фрог Нюз политологът от „ Тренд “ Димитър Ганев.

Ето какво още сподели той за следизборната обстановка у нас:

На този стадий ми се коства, че този кабинет ще бъде гласуван, макар декларациите на по-голяма част от политическите обединения. Не мога да кажа кой и по какъв начин ще гласоподава, само че политическата логичност следва, че кабинетът ще мине. Мотивът да няма предварителни парламентарни избори е доста по-силен за партиите, в сравнение с да се върви на нови избори. Погледнете ГЕРБ пред каква алтернатива са изправени. Единият вид е да остави служебния кабинет, който беше впрегнал голям държавен запас и непрестанно атакуваше партията и то във значим избирателен интервал за тях. Другият вид е служебното държавно управление да падне от власт и да пристигна един кабинет, който надалеч не наподобява като кабинет на изчегъртването или като някакъв ревизионистки кабинет. В случая по-малкото зло за Борисов като че ли е кабинетът на Трифонов. Дори единствено ГЕРБ стигат, макар че аз не мисля, че единствено те ще поддържат този кабинет. Според мен ще има по-широка поддръжка. Не изключвам и вид, в който да се влезе в някакви диалози – не от Трифонов, а от Николай Василев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР