Кадър Нова твВчера се появиха твърдения, че сме използвали електрически

...
Кадър Нова твВчера се появиха твърдения, че сме използвали електрически
Коментари Харесай

Проговори треньорът на осиновения питбул, нахапал трима в София: Често при тази порода любовта преминава в агресия

Кадър Нова тв

Вчера се появиха изказвания, че сме употребявали електрически нашийник, с цел да образоваме питбула, който през уикенда нахапа трима индивида в София, включително и мен. Това е безусловно погрешна информация. Собствениците ме потърсиха, когато агресиата на кучето ескалира. Собствениците са виновни хора. Проведохме четири съвещания и кучето стартира внезапно да се усъвършенства в държанието си. Стопаните бяха доста удовлетворени и даже споделиха, че това към този момент е напълно друго куче. Въпросът е, че беше нужно още време, с цел да се затвърди тази трансформация, която претърпя кучето. Това описа в ефира на Нова тв Лъчезар Планински треньорът на питбула, който откакто е осиновен от подслон за изоставени кучета, атакува трима в столицата.

``
реклама

Питбулите, даже когато наподобяват доброжелателни, когато се превъзбудят държанието им минава в експанзия. Товчно това се е случило и освен това куче. Кучето се е озовало на булеварда, където е станал случая, откакто се е скъсал фалшив нашийник, описа той.

В случая собственичката си е играела с него на кучешка, оградена площадка. След като завършва, тя го завежда при колата си, дава му премия и то стартира да скача от наслада по нея, като става все по-грубо и насладата му минава в експанзия. Затова питбулите би трябвало да знаят доста добре командата " не " и това беше естестввото на моите съвещания. Точно с цел да не се случва сходно превъзбуждане, споделя треньорът. 

Кучето атакува собственичката, аз изтичах при тях да хвана кучето и се наложи десетина минути да се боря с него, тъй като нашийникът беше разкъсан. Един от нашата група ми оказа помощ да пренасочим кучето да захапе нещо друго, с цел да може да се спасиме. След това кучето избяга към околовръстния път, където остава и оттова се намеси Екоравновесие, описа Лъчезар Планински.

Точно този питбул се оказва, че е нахапал първата си собственичка. Именно по този начин се озовава в приюта на Екоравновесие. Там кучето изпада в меланхолия, а екипът стартира работа с него. " Не е проявявал никаква експанзия до момента в който беше при нас ", разясняват от приюта. Новите осиновители са били с ясно схващане, че кучето е показало експанзия по отношение на миналата собственичка ", показаха още от Екоравновесие.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР