Кадър Нова твВажното е, че идеята първия ден от болничните

...
Кадър Нова твВажното е, че идеята първия ден от болничните
Коментари Харесай

Пламен Димитров за болничните: След като се осигуряваме за този риск, НОИ трябва да обезщетява работниците

Кадър Нова тв

Важното е, че концепцията първия ден от болничните да е за сметка на служащия, е несъстоятелно и евентуално няма по какъв начин да бъде прокарана. Решението е другаде. Ние плащаме осигуровки за този риск, а карат бизнеса да заплаща болничните. Това би трябвало да се заплаща от Национален осигурителен институт. Ние с бизнеса го договорихме и представихме на Бойко Борисов. Това разяснява в предаването " Плюс-минус " по Нова президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Плащането на болничните би трябвало да се поеме от Национален осигурителен институт, а хората, които злоупотребяват, би трябвало да получи наказване, уточни Димитров.

Първо, 10% от болничните са с дълготрайност един ден. Така че не е правилно това, че било всеобща процедура, допълния той.

Да не забравяме, че като желаеме да се мерим с Европа и нейните правила, би трябвало да мерим и приходите си с нея. Ама нещо все го забравяме това. Трябва да се мисли - като вземаш нещо на някой, той след това по какъв начин ще го компенсира, разяснява Димитров. 

Че то в случай че хората получават европейски приходи и да не им заплащат един ден болнични, всички ще преживеят една отплата. Ама хората като са на ръба, като едвам оцеляват и всеки лев е от голяма важност, по какъв начин ще се разделиш с цяла отплата!?, уточни той.

Бизнеса също не би трябвало да заплаща тези болнични, тъй като към този момент един път е платена осигуровка за това и парите са в Национален осигурителен институт, по тази причина тя би трябвало да ги заплаща, а не някой различен, безапелационен е Димитров.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
НАПИШИ КОМЕНТАР