Кадър Нова твТЕЛК е структура на лечебно заведение, където се

...
Кадър Нова твТЕЛК е структура на лечебно заведение, където се
Коментари Харесай

Хасан Адемов за скандала с пазарджишкия ТЕЛК: В закона за здравето няма текст, който да разглежда тезата конфликт на интереси

Кадър Нова тв

ТЕЛК е конструкция на лечебно заведение, където се разкрива. В момента в България има 74 ТЕЛК-а, в които работят хора с приета здравна компетентност и най-малко 5 година стаж. Всеки един ТЕЛК им ръководител и минимум двама членове. Всички, които са в състава на ТЕЛК са в трудово-прадни връзки с шефа на лечебното заведение. В закона за здравето е залегнала процедурата, по която се реализира процедурата по обзор в ТЕЛК. Трябва да си гражданин в обитаемото място, където ще вървиш на експертна комисия. Трябва да имаш набор от документи, които да представиш. Важният миг тук е, когато става въпрос за експертиза на членовете на комисиите и ръководителите - в случай че се наложи такава експертиза, има опция за отказ в четири хипотези. В закона за здравето не се визира казуса спор на ползи. Това разяснява пред Нова тв Хасан Адемов, началник на обществената комисия в Народното събрание, по отношение на ТЕЛК-скандала в Пазарджик.

В случаите, когато не е ясно дали показаните документи са с правилно наличие, се намесват наказателните органи. В случая в Пазарджик ще бъдат направени всички вероятни инспекции, уточни Адемов. 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР