Кадър Нова твТази година се очаква много повече хора да

...
Кадър Нова твТази година се очаква много повече хора да
Коментари Харесай

Баба Тодорка с 200 лева пенсия: 100 лева за лекарства и 500 лева за дърва е много за една бабичка

Кадър Нова тв

Тази година се чака доста повече хора да получат помощи за отопление.

Кандидатстването за енергийно подкрепяне приключи, а сумата, която ще вземат всички утвърдени за целия отоплителен сезон е  465,90 лева, което е с близо 92 лв. повече спрямо предходната година.

Топлото в дома на баба Тодорка от берковското село Мездрея за втора година идва с енергийна помощ. „ Взимам 200 и няколко лв. пенсия и като дадеш 500 лв. за дърва е доста за една старица, тъй като ние към този момент сме заболели и давам по 100 лв. за медикаменти, тъй че тази помощ ни е добре пристигнала ", сподели Тодорка Томова.

С отпуснатата сума от  465,90 лева старата жена съумяла да си купи пет кубика дърва, които е безапелационна, че ще ѝ стигнат за зимата. „ Горим и ще карам, до момента в който има, а като не стигнат, има ток “, съобщи Томова.

Тази година упованията са доста повече да са на топло с помощта на енергийна помощ. Само в област Монтана са утвърдени близо 2000 повече, в сравнение с предходната година.

„ Основните групи и лицата с увреждания, възрастните хора, които живеят сами и родители, които сами отглеждат децата си, само че включени в просветителния развой “, добави шефът на Агенция за обществено подкрепяне Георги Цеков.

На получилите помощта, от организацията вършат и непрекъснати инспекции. Те би трябвало да я изхарчат за ток, дърва, газ или парно. „ Съгласно наредбата следва да се изхарчат за закупуване на дърва, въглища, за възнаграждение на топлоенергия, електроенергия “, съобщи Цеков.

А баба Тодорка чака студените зимни дни и нощи без терзание.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР