Кадър: Нова ТвТази година Благодатният огън няма да дойде от

...
Кадър: Нова ТвТази година Благодатният огън няма да дойде от
Коментари Харесай

Няма да се ходи за Благодатния огън в Йерусалим, няма да се раздават върби за Цветница

Кадър: Нова Тв

Тази година Благодатният огън няма да пристигна от Йерусалим, няма да има и върбови клончета за Цветница. До тези решения стигнаха през днешния ден министър председателят Бойко Борисов и Светия Синод във връзка ограниченията, които ще се вземат за Великденските празници.

Поради епидемиологичната конюнктура в страната и заради това, че плодороден огън е непокътнат от предходната година, Светият Синод предлага полетът до Тел Авив да не се реализира. Средствата, които са планувани за полета с държавния аероплан, от Синода предлагат да бъдат пренасочени за битката с ковид и неговото разпространяване.

Другото решение на църквата е тази година на Цветница да не се раздава върба и цветя.

Службите на Великден ще бъдат пред храмовете. Служителите на храмовете ще носят защитни средства, написа Канал3.бг.

" Пикът го чакаме до 10-15 дни, в този момент е моментът да покажем самодисциплината си, за  да разхлабим ограниченията. Колкото повече дисциплинирани ставаме, толкоз повече ще разхлабваме ограниченията " , сподели министър председателят Борисов.

" Много от владиците са си обезпечили маски, с цел да се раздават гратис на тези, които нямат. Заедно с Министерство на вътрешните работи ще се разпореди откакто извън ще се води службата, ще има опция да се направи тази отдалеченост, която и сега се прави ", добави Борисов.

" Призовавам българите да не отиват в този момент в църквите и манастирите, само че владиците ми споделиха, че има толкоз доста хора, които са в отчаяние, обезсърчение, да, има хиляди, които отиват поради традицията. Тях мога да ги прикани да не отиват.

Църквите ще светят, ще си правят литургиите, камбаните ще бият, упованието и силата на народа е доста значимо и всеки един епископ пое ангажимент за хигиена, маски, разстояние, те самите ще приканват пред и вътре в храма тези, които ще дойдат, да съблюдават всичките тези ограничения, акцентира Борисов. На черква дано да вървят единствено тези, които имат доста огромна потребност от храма, означи Борисов.

Да не се раздават върби, тъй като това всеобщо ще разнесе по домовете в случай че има малко болест. И те се съобразиха с това, за първи път в историята това ще го създадат свещениците, регистрира министър председателят.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР