Кадър Нова твСитуацията, в която в момента се намираме, е

...
Кадър Нова твСитуацията, в която в момента се намираме, е
Коментари Харесай

Светослав Бенчев: Заради атаката в Саудитска Арабия поскъпване на горивата ще има! Ето с колко

Кадър Нова тв

Ситуацията, в която сега се намираме, е изключителна за петролния пазар. От 10 години работя в тази област и такова повишаване не съм виждал - от 15 % за една нощ. Само за една нощ с една офанзива, с едни дронове, се унищожиха към 5% от международното произвеждане на нефт. За момента още не е ясно за какъв брой време ще може да се възстановят вредите. Експертите от Саудитска Арабия настояват, че до няколко дни ще съумеят да възстановят половината от засегнатите съоръжения. Затова в действителност обстановката е изключителна. Това разяснява в студиото на Нова тв Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация.

``
реклама

Със сигурност ще има известно повищаване на цените на горивата. Труднон ми е да предвиждам с какъв брой ще скочат цените, защото ресурси има. Вероятно става дума за нарастване на цените в порядъка на няколко жълти стотинки, разяснява той.

Пазарът реагира по метод, който смята за естествен, когато има риск. Обикновено това незабавно се регистрира в цената за крайния консуматор, уточни Бенчев.

Положението сигурно ще се възстановява, тъй като пазара се движи от търсенето и предлагането. Така че всичко ще влезе в релси. Съществува един въпрос, на който пазара ще обърне внимание - че атакуваните съоръжения са много рискови, елементарно могат да бъдат извадени отвън строя. Смятам, че оттук-нататък този риск ще бъде калкулиран в крайната цена на суровия нефт, разяснява специалистът.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР