Кадър Нова твСигнал за полицейско насилие в Плевен. Мъж е

...
Кадър Нова твСигнал за полицейско насилие в Плевен. Мъж е
Коментари Харесай

Мъж от Плевен се оплака от полицейско насилие

Кадър Нова тв

Сигнал за полицейско принуждение в Плевен. Мъж е със счупени ребра и травми по тялото след арест. Според потърпевшия - служителите на реда са го пребили. Според униформените той е бил нападателен, оказал е опозиция и даже се е наложило да извикат подкрепление. А един от служителите на реда е потърпевш леко.

Росен Кирилов от Плевен е престъпно проявен с доста регистрации в Министерство на вътрешните работи. Пред NOVA обаче той сподели следите от полицейски палки по тялото му, откакто е бил арестуван нощес. Причината за ареста е, че слушал мощно музика в 03:00 часа през нощта.

``
реклама

„ Идват служители на реда и споделят: „ Намалете музиката ”. ОК, стопираме я. Пуснахме си от телефона. След 10 минути се върнаха и нахлуха. И тук ме биха, и в полицията ме биха отново. Изгубих схващане ”, споделя Росен Кирилов.

От полицията обясниха, че патрул на два пъти е бил в дома на Росен. Първо бил предизвестен устно. Вторият път обаче се е стигнало до приложимост на мощ.

„ Той си продължи със своята теза: „ К`ви сте вие? ”. И, стартира да ни наскърбява: „ Помияри, простаци ”. Стана нападателен, при което аз го дръпнах да излиза извън. Той посегна с пестник да ме удари, аз се опазих с ръка другояче, щеше да ме удари в лицето, а той ме удари в ръката. Разкъса служебният ми знак, при което бяхме принудени да използваме физическа мощ и палка ”, споделя един от служителите на реда.

Росен има рани по цялото тяло. Има и счупени ребра. Семейството му не вижда виновност в него.

„ Оттук нататък ще си диря правата. Да кажат, че ние сме отговорни, тъй като все малцинствата са отговорни. За какво? ”, пита Надя Берова.

А полицията е докладвала случая на прокуратурата за непокорство при арест.

„ Събират се всички документи по отношение на фактическата конюнктура и дейностите на чиновниците ”, съобщи Красимир Начев – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Плевен.

Кой кого е бил и нападнал би трябвало да стане ясно до два месеца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР