Кадър: Нова твСграда, която се използва за детска градина, а

...
Кадър: Нова твСграда, която се използва за детска градина, а
Коментари Харесай

Деца учат в рухнала детска градина! Родители и учители крайно притеснени

Кадър: Нова тв

Сграда, която се употребява за детска градина, а безусловно е пред срутване тормози родители и учители, алармира Нова тв. Тя е с 4 см пукнатини в основите.

Оттвън видимо постройката наподобява доста добре и няма никакви признаци за това, което се случва вътре. Тя е строена през далечната 1977 година, а пред 98-ма е юридически главен ремонт. Тогава е пригодена за детска градина. От няколко години обаче, родители виждат, че вътре има пукнатини. Заведението е единственото в Черноморец и събира 42 дечица всеки ден, осведоми Нова тв.

" Сградата не дава отговор на условията за сигурност за деца в детска градина. Подавали сме сигнали. Видяхме го, когато дойдохме да местим мебели. Децата са качени на втория етаж, тъй като първия е неспособен. От две години общината е известена за това и няма никакво решение. Живота и сигурността на децата ни е по-голям от образованието им даже ", съобщи една от майките. 

" При разбъркване на мебели през 2016 за  монтиране на интерактивна дъска. Сигнализирахме общината, тъй като пукнатините порастват ", разяснява Галина Христова, шеф на детското заведение.

" Работим по стратегия. След направените от нас комисии от специалисти геолози със умозаключение потвърдиха, че градивно постройката е добре. Има неща, които търпят ремонт. В началото на декември ще стартираме ремонт. Общината ще откри излаз къде да учат децата до момента в който ремонтът тече ", обявиха представители на община Созопол.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР