Кадър Нова твПървите мъже в държавата влязоха в задочен спор.

...
Кадър Нова твПървите мъже в държавата влязоха в задочен спор.
Коментари Харесай

Консултациите при президента: Намеса ли е това в независимостта на магистратите?

Кадър Нова тв

Първите мъже в страната влязоха в неприсъствен спор. Причина се оказаха консултациите при президента за избор на нов основен прокурор. В дните преди изборите са вероятни и провокации, позволи Борисов „ Четвъртък или петък ще ни вършат Костинброд – ще има някакъв вид. Нали си спомняте лъжата? Пак същите претенденти са там. Когато отидоха и споделиха, че в Костинброд се вършат подправени бюлетини, че има рейсове с двойни дъна. Помните ли? Чудовищна история. 100% неистина и измама… Ще гледат да ни ударят с някаква неистина, да няма време да реагираме… ”, разяснява министър председателят Бойко Борисов.

По време на огромен избирателен конгрес на ГЕРБ, министър председателят още веднъж разкритикува консултациите, които президентът организира с висши магистрати поради избора на нов основен прокурор, заяви Нова тв.

„ Къде в Конституцията написа, че разграничените управляващи имат право да се месят в правосъдната система и да ги привикват на килима един по един. Тази правдивост ли желаеме? Това ли е задачата на срещите – тъй като като отиде магистратът самичък на тази среща в президентството, какво прави? ”, уточни още Борисов.

„ Това е една изкуствена драма, всички знаят доста добре, че аз не поканвам магистрати у дома или на секрети вечери, нито крещя основния прокурор всяка сряда. Не разисквам персони, а правила. Не упорствам за имена, а за съблюдаване на закона ”, съобщи президентът Румен Радев.

Според президента, задачата на консултациите била да отговорят на публичните упования за стимулиран и транспарантен избор на нов основен прокурор. „ Обществото ни чака правдивост, чака действителна битка с корупцията. Затова и всички институции, ангажирани с този избор, би трябвало да осъзнават и да не не помнят високата социална отговорност ”, уточни още Радев.

След като от ГЕРБ внесоха тъжба в ЦИК със подозрения, че президентът взел участие в предизборната акция на Българска социалистическа партия, през днешния ден още веднъж видяха опити за офанзива от страна на съперниците си.

„ След президентските избори през 2016 година сме изправени пред едно невиждано политическо генно инженерство, имащо за цел да смъкна демократично и законно определеното държавно управление ”, уточни министърът на финансите Владислав Горанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР