Кадър: Нова ТвОбщината в Перник е поръчала 10 химически тоалетни

...
Кадър: Нова ТвОбщината в Перник е поръчала 10 химически тоалетни
Коментари Харесай

Кметът на Перник къпал бебето си, когато има вода, поръчал 10 химически тоалетни

Кадър: Нова Тв

Общината в Перник е поръчала 10 химически тоалетни с умивалници, които да разположи из града. Това заяви кметът Станислав Владимиров пред Нова телевизия. Те не са задоволителни и ще желаяме помощ от страната и в тази посока, изясни той.

Много от заведенията в града имали към този момент хидрофорни системи и бидони, с цел да продължат да действат, описа Владимиров. Самият той има малко бебе и употребява за миене и тоалетна вода от тръбите, когато има такава, написа dnes.dir.bg.

От Министерството на здравеопазването споделят, че има риск от хепатит, когато има нарушено водоподаване и са нарушени хигиеничните привички на хората, призна още кметът.

При този режим Перник ще има вода до април, само че времето не работи в наша изгода, добави той.

Нормално е хората да са гневни, тъй като сме сложени пред голямо тестване месеци наред към този момент, имаме обективно несвършена работа, с цел да се стигне дотук, разяснява Владимиров идния митинг в града.

" Риск от санитарно-хигиенна позиция постоянно има. Ние имахме два доста тежки случая, когато имаше разбъркване на мръсните с чистите води. Водопреносната ни система е извънредно амортизирана ", добави Владимиров.

Целта ни е в този момент да излезем от тази рецесия и ще направя всичко допустимо да преведа моя град през това тестване, отхвърли Владимиров всички въпроси, свързани с Българска социалистическа партия и идния избор на съмнение.

Надявам се някои от съветниците да бъдат по-активни, а не да стоят на завет и да гледат в профил, разяснява Владимиров работата на Общинския съвет. Той изясни, че улиците, които са подадени за замяна на тръби през днешния ден са отвън огромния воден прокт, който ще започва в града.

Днес е решителен ден за развръзка на водната рецесия в Перник. Очаква се Министерският съвет да гласоподава отпущането на 25 милиона лв. за създаване на трасе, което да свърже водопреносната мрежа на София с тази на Перник.

За да стане факт обаче решението би трябвало да бъде утвърдено и от Столичния общински съвет.

Водата, която ще се подава към миньорския град ще идва от язовир Бели Искър. Експерти от Софийска вода са безапелационни, че този развой няма да сложи в риск водоподаването за столичани.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР