Кадър: Нова ТвНай-уязвими са пациентите, които имат заболявания. Самата инфекция

...
Кадър: Нова ТвНай-уязвими са пациентите, които имат заболявания. Самата инфекция
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова за COVID-19: Като всички епидемични вълни в рамките на месец, месец и нещо ще премине

Кадър: Нова Тв

Най-уязвими са пациентите, които имат болести. Самата зараза COVID-19 също поврежда сърцето. Затова хората със сърдечно-съдови болести са предразположени. Има данни за пациенти, одобрявани със признаци на инфаркт, само че се оказва,че няма инфаркт, а са носители на ковид. Дяволът не е толкоз черен като процентно съответствие, само че заразяването е доста мощно. Вирусът не цели да унищожи човешката популация, просто човешкият имунитет по този начин бурно реагира, че води до голям брой повреди. Това съобщи в ефира на Нова телевизия проф. Иво Петров, кардиолог по повод  пандемията от ковид.

По думите му хората с байпаси са в кондиция и не са по-застрашени. " Застрашени са хората, които имат увреда на сърцето.  Хората, които са го преболедували, би трябвало да бъдат пуснати, с цел да обкръжат другите. Целият свят не може да бъде затворен, би трябвало да действа. Когато се съблюдават строгите ограничения - то те работят. Ще има два резултата, в случай че ги прилагаме - ще се откри лекарство и няма да се задъха здравната система у нас ", счита още той, написа Novini.bg.

" Картината, която виждаме, не е точната картина на болестта. ", съобщи проф. Мира Кожухарова, епидемиолог и добави, че е доста рано да се пресмята смъртността. " Искам да кажа за терзанията, че е обикновено всеки да се тормози, само че в естествените и здравословни граници и да взема ограничения за себе си и за своите близки. Хората с диабет по-тежко прекарват такива болести, по тази причина всяка година ги приканваме да се имунизират за грип. Като всички епидемиологични талази, в границите на месец, месец и нещо ще премине. Да съблюдаваме ограниченията - в целия свят ги съблюдават. Нямаме действителни данни. Предполага се, че 70-80% от хората ще се срещнат с вируса, само че това не значи, че ще се разболеят. Ще има и втора вълна. Може да  стане сезонен или да изчезне. Нещата ще се усъвършенстват, в случай че на младини си се срещал с него и имаш антитела - за теб няма да е толкоз рисков ", акцентира още тя. По думите ѝ този вирус не е толкоз резистентен щом елементарните сапуни, перилни препарати и дезинфектанти нарушават обвивката му.

" Методиките, които демонстрират РНК не постоянно потвърждават жив вирус ", добави Кожухарова. По думите ѝ към този момент вирусолозите считат, че до година, година и полови ще бъде направена ваксина. " Няма огромно мутиране на вируса. Различните признаци не е въпрос до варианта, а до болесттите и до проблемите ни. Всички епидемии свършват, младежите да проявят малко самообладание. Трябва да се построи всеобщ имунитет ", акцентира още тя.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР