Кадър Нова твНай-тежката мярка за неотклонение - задържене под стража,

...
Кадър Нова твНай-тежката мярка за неотклонение - задържене под стража,
Коментари Харесай

Тунджай, който прободе с нож 13-годишната Диана, остава в ареста

Кадър Нова тв

Най-тежката мярка за неотклонение - задържене под стража, наложи през днешния ден състав на Окръжния съд в Стара Загора, за да уважи настояването на прокуратурата за 14-годишния Тунджай Индризов от павелбанското село Скобелево, съобщи

Той е упрекнат, че съзнателно е умъртвил с нож 13-годишната си съселянка Диана. Служебният бранител на малолетния обвинен занапред ще преценява дали да апелира мярката пред Апелативния съд в Пловдив, срокът за това е 3-дневен.

Според обвиняването, Тунджай, който е неосъждан и без престъпни прояви досега, можел да схваща свойството и смисъла на действието си и да управлява постъпките си. Това било заключението на назначената по делото психолого-психиатрична експертиза на момчето, която към момента била в недопечен тип и към момента не е приложена към делото.

Съдебното съвещание обаче се организира в наличието на психолог, който, откакто чу обясненията на малолетния обвинен, изрази мнение, че той дава достоверни сведения за случката и има явен спомен за нея. По описа на Тунджай, момичето го напсувало откакто се скарали за запалката и това го провокирало да я наръга. По думите му, ножа той взел от къщата на Диана, а не го носел авансово в джоба си. След като я пробол, Тунджай не се скрил, а отишъл да рита топка в учебния двор. Когато видял пристигналите за него служители на реда, самичък отишъл при тях и се предал.

Съдът, откакто взе поради материалите, приложени по досъдебното произвеждане, стигна до извода, че са налице задоволително доказателства, от които може да се направи обоснованото съмнение, че точно Тунджай е направил действието. За да дефинира най-тежката мярка за неотклонение, съдът взе поради и характеристичните данни на обвиненото лице - по неофициална информация IQ-то за просветеност на осмокласника било 60 точки при приблизително 100 на човек у нас. Отчетена беше и извънредно високата социална заплаха на постъпката му. Съдебният състав откри, че е налице действителна заплаха той да се укрие, да извърши друго закононарушение или да се опита да осуети установяването на обективната истина по делото, в случай че не бъде арестуван.

За това закононарушението, по което е упрекнат Тунджай, законът планува наказване от три до 10 години отнемане от независимост за малолетни извъшители.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР