Кадър: Нова ТвНаправените тази година промени са съвсем малко, но

...
Кадър: Нова ТвНаправените тази година промени са съвсем малко, но
Коментари Харесай

Десетокласниците с две задължителни матури и две по избор

Кадър: Нова Тв

Направените тази година промени са напълно малко, само че упованията са да се употребяват доста по-свободни способи за преподаване. Няма спънка това да се случи. Там, където човек употребява свободата си оптимално, ще има най-хубави резултати.

Това сподели в предаването " Плюс-минус " по Нова телевизия ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура на България и шеф на столичното 119-о СОУ Диян Стаматов.

От тази година е понижена административната тежест за учителите, а и доста от нещата към този момент са на електронен притежател, добави той.

Електронните дневници доближават до всички родители. Така те имат достъп до цялата информация за детето им. Дори има риск да отегчим родителите с цялата тази информация, само че тя е значима, съобщи Стаматов, като уточни, че даже и електронният дневник да бъде хакнат, това ще е за къс интервал от време и няма да създаде значителни усложнения за образователния развой.

По думите на Диян Стаматов, в новите образователни стратегии за четвърти и седми клас главният миг е осъвременяване на образователния материал.

Той посочи, че матурите по български език и математика в десети клас са наложителни, като добави, че по български език учениците ще учат по какъв начин да напишат заявление за смяна на оценка или автобиография.

Освен двете наложителни матури, ще има и две по желание – по непознат език и по компютърна просветеност. При сполучливо полагане на тези изпити, учениците ще получават документ, заяви Стаматов.

Той разяснява и днешния митинг на учители срещу разпоредба, съгласно която би трябвало да посещават по домовете им възпитаници, които отсъстват.

Няма кой различен с изключение на учителите да е водещ за привличането и дългото стоене на учениците в учебно заведение. Протестът несъмнено има смисъл, най-вероятно избрана група учители не са удовлетворени от избрани неща. Лошото е, че се случва в първия образователен ден, съобщи Диян Стаматов.

Той посочи, че  според наредбата визитите ще се правят от екипи от хора, в които вземат участие освен учители, само че и обществени служащи и посредници.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР