Кадър Нова твНад 200 медици вече са се подписали под

...
Кадър Нова твНад 200 медици вече са се подписали под
Коментари Харесай

Над 200 медици вече са се подписали за наказание за доц. Мангъров

Кадър Нова тв

Над 200 медици към този момент са се подписали под подписка с искане БЛС да глоби доцент Атанас Мангъров за неколегиално, неетично и неприемливо държание, оповестява профилираното издание „ Право и Здраве “.

Подписката е инициирана от доктор Сибила Маринова, шеф на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “-Велико Търново, с отворено писмо до Етичната комисия на БЛС, съобщи вести.бг.

Ето и цялостното мнение, оповестено без редакторска интервенция: 

" Уважаеми сътрудници, От месеци един господин, който не мога да нарека доктор, приказва лъжи в общественото пространство, наскърбява сътрудниците си, работещи на първа линия в битката с COVID-19 и ги упреква в измами и източване на НЗОК.

Атанас Мангъров първо сподели, че няма заболели от ковид, след това сподели, че те се самоизлекуват, с което се опита да заличи лишенията и часовете труд в защитни костюми на всички медици, дните, прекарани в лечебните заведения без да виждат околните си, жертвите, които коронавирусът взе измежду нашите сътрудници и стотиците инфектирани при осъществяване на професионалния си дълг лекари, медицински сестри и санитари. Открито приканва обществото да не съблюдава закона и разпоредбите.

В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и сподели, че инфектираните и хоспитализациите нарастват, тъй като цената на пътеката е станала 1200 лева,, с което непосредствено упрекна сътрудниците си, че мамят и източват НЗОК.

Смятам, че нашето съсловие не би трябвало нито секунда повече да толерира държанието на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е извънредно неколегиално, неетично и безусловно неприемливо! “

Повод за писмото и подписката стана сегашен пост на доцент Атанас Мангъров във фейсбук профила му. „ 09.07.2020: 240/4286=5,6%. В интензивните браншове са 29, в лечебните заведения - 498. Хоспитализираните ще нарастват, тъй като пътеката стана 1200 лева Ако през вчерашния ден можеха да създадат 1 000 000 теста щяха да открият 56 000 инфектирани “, написа той.

Припомняме, че БЛС и НЗОК се споразумяха цената на клиничната пътека, по която се лекува Коронавирус, да бъде увеличена двойно - от 618 лева на 1200 лева, като новата цена би трябвало да влезе в действие от 1 август.

Предстои да бъде подписан Анекс към НРД, в който с изключение на цената на пътеката за ковид, са увеличени цените на всички клинични пътеки за инфекциозни болести. Това е третото им нараствания за последната една година ", се споделя в позицията. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР