кадър Нова твМоже да не ни се наложи да ходим

...
кадър Нова твМоже да не ни се наложи да ходим
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Може да не се наложи да ходим два пъти на избори за президент

кадър Нова тв

Може да не ни се наложи да вървим два пъти на избори за президент, защото има възможност той да бъде определен още на първи тур и да няма балотаж. Тази опция обаче е реалистична единствено при условия, че изборната интензивност е задоволително висока. Това е мнението на преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова, представена от БТВ.

Доц. Киселова изясни, че официално президентът няма период да разпусне Народното събрание, само че рационалният подобен е в идващите няколко дни и тогава ще се дефинира датата на изборите. " Когато президентите са прибирали трети несполучлив мандат, в границите на дни до седмица президентът е разпускал Народно събрание, по този начин беше през 2013 година, 2014 година и 2017 година, както и през тази година “, добави тя.

" Един от членовете на ЦИК е подал оставка и е бил освободен. Необходимо е ЦИК да бъде попълнена. В идващите дни от Има Такъв Народ е добре да предложат претендент, който да бъде назначен от президента “, заяви още експертът по Конституционно право.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР