Кадър Нова твМагдалена Милтенова и Георги Цанов обясниха пред Нова

...
Кадър Нова твМагдалена Милтенова и Георги Цанов обясниха пред Нова
Коментари Харесай

Доволни ли са превозвачите от новите цени на тол таксите?

Кадър Нова тв

Магдалена Милтенова и Георги Цанов обясниха пред Нова тв мнението на превозвачите във връзка новата сделка с държавното управление за цените на тол таксите.

" На този стадий сме удовлетворени от сделката за тестване на системата. След средата на август ще стане ясно изцяло. 

За нас справедливият вид е немският модел, където таксите зависят от размера на тежкотоварните средства, съобразено с Брутният вътрешен продукт.

При препоръчаните цени се оскъпява услугата с 35%, цената на пътната такса надвишава горивото на километър. Няма такава висока такса като в България.

Вярваме, че сегашният вид на таксата ще бъде сведен. Ще има завишаване, само че да не е толкоз високо, че да се отрази на клиентите. 

Винаги сме подготвени за митинги, само че за нас това не е форма на разговор. Не можем да си позволим такива високи такси. "  

Работни групи ще дефинират крайната цена на тол системата. 

Тол системата да стартира с 3-месечен тестови интервал от 16 август, след който да се дефинират окончателните цени за камионите и рейсовете. За това са се разбрали представители на сектора и районното министерство на среща при премиера Бойко Борисов.

Превозвачите са се заели да инсталират бордови устройства на всички коли, с цел да се наблюдава действителният трафик, заяви отрасловият министър Петя Аврамова. Ще се направят законови промени, за да се вкара тестовият интервал, посочи тя. Симулационните проби на тол системата, при която транспортните средства над 3.5 ще заплащат пътни такси за изминато разстояние, а не за време, започнаха на 15 май, а въвеждането беше планувано за 16 август.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР