Кадър Нова твКолективна оставка подадоха лекарите и медицинските сестри от

...
Кадър Нова твКолективна оставка подадоха лекарите и медицинските сестри от
Коментари Харесай

Колективна оставка в болницата в Карлово! Медицинските сестри стягат протест

Кадър Нова тв

Колективна оставка подадоха лекарите и медицинските сестри от детското поделение в общинската болница в Карлово, където се лекуват стотици деца от седем общини. 

Хората желаят преподписване на трудовите си контракти, само че към момента не са получили нарастването на заплатите, което чакат. След две седмици изтича предизвестието, което екипа е подал до управлението, съобщи Нова тв. 

Крайната стъпка е поради заплатите, които не са получили. Поискахме 950 лв. съществена заплата, разясняват сестрите. 

" Със заплати от 750 лв. се живее доста мъчно. Преливаме от пусто в празно - взимаш на заем, връщаш и отново си на нула ", разясняват чиновниците. 

Директорът на здравното заведение доктор Христо Пелев изясни, че от 1 януари на всички сестри са вдигнати заплатите, само че не колкото са поискали. " Глобалният проблем е, че има 60 общински лечебни заведения с по 3 млн.лв. бюджет. Предложих вид на сестрите, в който да се вдигне главната заплата от 1 октомври със 100 лв. и дадох обещание до декември тази сума от 950 лв. те да я получат ", уточни той.

" Не имаме вяра, че ще получим нарастването. Готвим огромен митинг с поддръжка на сътрудници от цяла България и жителите ", безапелационни са сестрите. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР