Кадър Нова твКак земя, която е обявена в далечната 1984

...
Кадър Нова твКак земя, която е обявена в далечната 1984
Коментари Харесай

Кой превърна пясъчните дюни в земя за оран?

Кадър Нова тв

Как земя, която е оповестена в далечната 1984 година за естествена забележителност, в един миг се оказва, че е аграрни имот за оран? На този въпрос шефът на  Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас Тонка Атанасова се опита да даде отговор пред камерата на Нова телевизия.

Тя удостовери, че през 1984 местността Каваци е оповестена за предпазена, само че в годините след така наречен демократични промени внезапно парцелите на морския бряг, които са били държавна благосъстоятелност, си сменят собствеността и стартира разрушаването на естествените забележителности.
„ През 90-те години стартират да се възвръщат парцелите на притежателите. Най-вероятно за този парцел, в който екскаватор разкопа дюните на Къмпинг „ Смокиня “, се е появил човек, който е предявил искания. Земеделските комисии към съответните общини вземат решения кои парцели да бъдат връщани “, изясни инж. Атанасова.
" Унищожени са дюни от трите вида – бели, сиви и зараждащи се дюни. Най-голямото заличаване е единствено в този парцел, в който се намират три дюни от вида бели. Когато стартира да се придвижва техниката, тя визира и други дюни ”, сподели още Тонка Атанасова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР