кадър Нова твХората трябва да се ваксинират. Да се ваксинират

...
кадър Нова твХората трябва да се ваксинират. Да се ваксинират
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Ваксинирайте се, докато е време и търсете навременна лекарска помощ

кадър Нова тв

Хората би трябвало да се имунизират. Да се имунизират в точния момент, до момента в който обстановката още може да се управлява. Това е мнението на проф. доктор Радка Аргирова.

Според нея, някои дребни дневни спадове не сочат към същински спад. Все повече младежи се появяват в незабавните отделения – преди всичко при несвоевременно търсене на здравна помощ, предизвести тя. Първият път, когато човек не се почувства добре – малко зной, кашлица, незабавно да се търси помощ, сподели лекарят пред Нова телевизия.

Не мога да настоявам, че има по-тежко протичане на COVID-19 съгласно новите генетични линии и разновидности. " Целта е бързо да става всеобщо имунизиране, с цел да можем да спрем вируса – освен имунизиране, само че и бързо ", сподели Аргирова. Тя повтори това, което сподели преди над 3 седмици пред Actualno.com – още няма втори вариант, по тази причина би трябвало да се бърза. " Варианти ще има, въпросът е нов вариант да няма ", акцентира специалистът.

Какво значи нов вариант - това ще е вирус, при който нито един тип от основаните в този момент посредством ваксина или по натурален път антитела против COVID-19 не работят.

Освен това, би трябвало да е ясно дали имунизациите пазят от разпространяване на вируса. Според нея, доста обнадеждаващо е огромно проучване на РНК имунизациите с над 16 000 души, според което предаването на вируса при имунизирани е минимално – към 1% в случаите. Проф. Аргирова разясни и, че минимум 6 седмици след преболедуване би трябвало да се тестваш, в случай че имаш антитела, да не бързаш да се ваксинираш. " Засега още нямаме точна визия по кое време да се постави ваксина ", добави професорът, откакто посочи, че титърът антитела въпреки всичко е някакъв количествен индикатор в какво положение ни е организмът. Остава обаче открит въпросът с клетъчния имунитет - този, който реагира при нова среща с вируса и създава избрани T-клетки, които нападат инфектираните от вируса кафези. В такива случаи и антителата в организма почват да се усилват - когато имунната система е естествена.

Витамин C е хубаво да се взема преди заразяване и откакто се оздравее, не трябва да се взема като си болен от COVID-19. Витамин D е хубаво по принцип да се взема. Електролити - също.

Като цяло имаме малко по-общото усещане, че при английския вид на ковид има по-тежко протичане. В някои случаи не се повлиява толкоз добре с подаване на О2, а това ни е главното оръжие. Това съобщи зам.-директорът на " Пирогов " Николай Габровски.

Според него, не може да се приказва за напор в лечебните заведения на наплашени хора. В " Пирогов " има 450 кревати и одобряваме единствено най-тежките случаи, увери той пред Българска национална телевизия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР