Кадър: Нова ТвГоворителят на ЦИК Александър Андреев обяви току що

...
Кадър: Нова ТвГоворителят на ЦИК Александър Андреев обяви току що
Коментари Харесай

Ето с колко лева ЦИК ще глоби Волен Сидеров за скандала в БНТ. Виктор Николаев шокира с въпрос: Трябва ли да има проверка с дрегер?

Кадър: Нова Тв

Говорителят на ЦИК Александър Андреев разгласи одеве в „ Здравей, България ” по Нова Тв, че ще глобят Волен Сидеров, по тази причина че е провалил „ Референдум ” и не е дал опция на другите претенденти да се изкажат.

Санкцията, която ЦИК ще наложи на Сидеров, ще е сред 2000 и 5000 лв..

„ Въз основа на аудио видео записа, преценихме, че има нарушение на положителните нрави и накърняване на достолепието и достойнството на името на претенденти. ”, сподели Андреев.

„ Думата „ ма ” и изказванията за Джамбазки ли са мотивът? ”, попита Виктор Николаев.

”Поводът е цялото държание, както с изразяването на тези думи, дотолкоз, доколкото в тази ситуация имаме пропаганда срещу избрани лица, което в границите на Предизборния кодекс може да бъде както за поддръжка, по този начин и за неподкрепа към избрани претенденти в границите на едно таково държание. Въпросът накърнява освен името, само че в същото време с това насочва и една пропаганда срещу избрани претенденти. ”, отговори Андреев.

Последва нов любопитен въпрос на Николаев: „ Трябва ли в сходни случаи да има инспекция с дрегер, къде на смешка, къде съществено? ”

„ ЦИК беше сигнализирана с материал да преценим дали е имало нарушаване на предизборната акция, въз основа на текстовете и разпоредбите в Предизборния кодекс. Установихме, че в материала има такова нарушаване. Продължава процедурата през няколко стадия. Между 2000 и 5000 лв. е санкцията, само че размерът ще е явен, откакто бъде изработен акта. ”, съобщи Андреев.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР