Кадър: Нова твГърция се готви за мощен циклон. Метеорологичната служба

...
Кадър: Нова твГърция се готви за мощен циклон. Метеорологичната служба
Коментари Харесай

Мощна буря застига Гърция, МВнР с предупреждение за българите, тръгнали към южната съседка

Кадър: Нова тв

Гърция се готви за мощен циклон. Метеорологичната работа на Атинската национална обсерватория предизвести, че има условия за развиването на средиземноморски циклон в южните елементи на Йонийско море.

Министерството на външните работи предупреди българските жители, пътуващи за Гърция, да бъдат изключително деликатни поради прогнозите за утежняване на времето в съседката през идващите дни, оповестява Канал 3.

Очаква се придвижването на циклона " Ксенофон " да се развие в източна посока и да доближи до островите на източното Егейско море и евентуално до Турция до края на седмицата. От метеорологичната работа обявиха, че ниското барометрично налягане е мощно евентуално да сътвори характерността на екваториален климат – мощни ветрове до 12 по скалата на Бофорт, поройни дъждове и развиването на око на бурята.

 

Циклони от този вид се появяват в Средиземно море един път или два пъти в годината. Силните ветрове – надхвърлящи 100 км/ч в някои елементи на Гърция към този момент доведоха до краткотрайното прекъсване на фериботните транспорти, свързващи островите с главната територия на страната.

В сила е възбрана за отплаване на кораби от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио. С решение на заместник-областния шеф на Южна Атина Христос Капатаи заради неприятното време всички училища и детски градини в няколко общини в засегнатия район и на егейските острови Миконос, Тинос и Андрос няма да работят за отбягване на нещастни произшествия.

В случаи на потребност българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина на мобилен телефон за незабавни случаи. Сигнали и молби за подпомагане при бедствени ситуации се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център външно министерство.

Телефон на посолство в Атина за незабавни случаи: +30 693 70 96 220

Дирекция " Ситуационен център " на МВНР: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР