Кадър Нова твГаф след гаф правят. Мерките срещу чумата са

...
Кадър Нова твГаф след гаф правят. Мерките срещу чумата са
Коментари Харесай

Депутат за чумата по свинете: Гаф след гаф, мерките са безкрайно закъснели! Чичо Янко ще иска да си спаси животинчето и ще направи всичко възможно, защото няма да вземе и стотинка за него

Кадър Нова тв

Гаф след гаф вършат. Мерките против чумата са безпределно закъснели. В интерес на истаната започнаха да налучкват някои от способите за битка с заболяването. По този метод ще принудят хората да стартират да си изнасят животните в други села. Личното ми мнение, че крайнице цели са верни - би трябвало да се унищожат прасетата в дворовете, с цел да се понижи популацията на дивите свине в горите и да се усъвършенства осведомителната акция. Това са трите крайни цели. Но способите, с цел да се стигне до тях не са толкоз съответни. Това разяснява в студиото на Нова тв Бюрхан Абазов, зам.-председател на комисията по земеделието и храните в Народно събрание, народен представител от Движение за права и свободи.

Властите обявиха, че ще обезщетяват единствено притежателите на записаните свине. Останалите остават без нищо. И ето, такива хора като бяй Янко, на който му е обявено, че прасето му на следващия ден ще бъде убито, ще излезе най-после на селото, ще се огледа, че няма никаква полиция и чисто човешката и изцяло естествена реакция ще е да си избави животинчето. Мята го в багажника и го реалокира от три села в четврътото, разяснява депутатът.

У нас не е ясно кое е първото огнище на свинската чума. Страните, които са преодолели болестта, са хвърлили целия си инструментариум, всичкия си запас и старания, точно с цел да локализират първото огнище, уточни Абазов.

На всички стопани би трябвало да се обещае, че ще бъдат обезщетени за всяко едно животно, което ще се евтаназира. Така ще се подбие вътрешния претекст да избавя животното си. Веднага би трябвало да се направи разединение на региона посредством физическа защита. Дезинфекция на пътища, дворове, техника. Но без силовото министерлство нищо няма да стане, уточни той.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством Фейсбук
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР