Кадър Нова твДвамата българи, заловени на яхта, превозваща 11 тона

...
Кадър Нова твДвамата българи, заловени на яхта, превозваща 11 тона
Коментари Харесай

Задържаните с хашиш българи са отказали помощ от България

Кадър Нова тв

Двамата българи, хванати на яхта, пренасяща 11 тона хашиш, са отказали поддръжка от българските управляващи.  Очаква се те да изтърпят присъдите си в Италия. В момента са в пандиза в сицилианския град Рагуза.

Двамата мъже, които са от Варна, бяха арестувани през вчерашния ден при акция на испанските и италианските управляващи. Плавателният съд е плавал под холандски байрак край Сицилия. На него бяха открити 400 пакета хашиш от 7 типа, заяви Нова тв.

Каналът към сицилианския остров се оказа автомагистрала за интернационален трафик на опиати. Сънародниците ни са се пробвали да потопят яхтата, когато са видели наближаването на полицията, а органите на реда реагираха, тъй като бяха получили съответен сигнал от испанските си сътрудници.

Случаят на българи, които прекарват яхти, не е нов за Италия. Преди към десетина имаше една доста огромна интервенция, наречена „ Кокаиновите крале ”. Тогава бяха задържани повече от 30 индивида, а над половината от тях бяха българи. Между тях беше и небезизвестният Евелин Банев – Брендо. Тогава те прекарваха по същия метод – с първокласни яхти опиати от Латинска Америка, Испания, Италия и към България. А този път става въпрос за хашиш, който евентуално се отглежда в Северна Африка и се прекарва по маршрут от Мароко, през Либия към Европа.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР