Кадър Нова твДелото за тежката катастрофа на магистрала Тракия, при

...
Кадър Нова твДелото за тежката катастрофа на магистрала Тракия, при
Коментари Харесай

Присъдата за катастрофата на АМ „Тракия” ясна в края на месеца

Кадър Нова тв

Делото за тежката злополука на автомагистрала „ Тракия ”, при която починаха 6 души, а над 20 бяха ранени, е пред развръзка. До месец съдиите ще решат каква да е присъдата на дамата, която е упрекната за съдбовния удар. Процесът ще се гледа по съкратената процедура, което значи автоматизирано понижаване на наказването, съобщи Нова тв.

``
реклама

На 13 април предходната година Емине Чаушева и синът й са измежду 45-мата пасажери по линията Бургас - София, когато ненадейно рейсът се прекатурва. „ Имаше тропот и бучене. Изхвърчах от седалката и ми причерня пред очите. Това си припомням ”, сподели Чаушева.

Цялата в синини, дамата се свестява на асфалта. Синът й остава затиснат в останките от рейса. „ Беше затиснат и имаше белодробна контузия. Стояхме в „ Пирогов " шест дни ”, сподели още тя.

На място след удара починаха шестима души. Обвинена за злополуката е 30-годишната Цвета Таскова. При опит да изпревари рейса с колата си, тя безусловно се врязала в него. Така се стигнало до съдбовния случай. След като Таскова се призна за отговорна, наказването й ще бъде понижено с една трета. „ Законът го позволява и в тази ситуация да има кратко правосъдно разследване е съответно решение ”, съобщи Мирослав Ангелов - наблюдаващ прокурор по делото.

„ В изискванията на кратко правосъдно разследване може да бъде обещано наказване в друг правосъден размер. След като се дефинира наказването, тогава можем да кажем дали е заслужено или не ”, сподели още той.

„ Клиентката ми по този начин избира и желае да се възползва от намаляването на присъдата с една трета, както повелява законът ”, сподели Николай Кокинов - юрист на Цвета Таскова.

Законът планува сред 5 и 20 години затвор за причиняване на злополука по несъобразителност. Според прокуратурата гибелта на шестима души, както и тежките пострадвания на още над 20 от пасажерите в рейса, са утежняващи виновността й събитие.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР