Кадър Нова твБойните знамена и знамената светини бяха осветени по

...
Кадър Нова твБойните знамена и знамената светини бяха осветени по
Коментари Харесай

Тържествен водосвет: Благословиха бойните знамена

Кадър Нова тв

Бойните флагове и знамената светини бяха осветени във връзка Деня на храбростта. На церемонията участва патриарх Неофит, президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова,  вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи Нова тв.

На площада пред храм-паметника „ Св. Александър Невски ” бяха строени представителни елементи от всички родове войски на Българската войска.

Ритуалът на освещаването на военните флагове на българската армия има дълбоки исторически корени. Първото историческо удостоверение за този обред е за освещаване на бойните флагове преди победната борба на цар Симеон I Велики над византийските войски при река Ахелой през 917 година, написа БГНЕС. Чрез освещаването на знамената се смята, че Божията берекет ще снизхожда, ще освещава, управлява и изпълва с плодородни сили и всички, които водят война под тези флагове.

Знамената на Българската войска назоваваме „ светини ”, защото върху тях е изобразен светият кръст, изписани са свещени думи, като „ С нас е Бог ”, освещават се годишно и са знак на честност, чест и героизъм. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР