Кадър: Нова ТвБизнесът е притеснен от условията по търг за

...
Кадър: Нова ТвБизнесът е притеснен от условията по търг за
Коментари Харесай

Бизнесът е притеснен от условията за търг за продажбата на електроенергия от НЕК

Кадър: Нова Тв

Бизнесът е обезпокоен от изискванията по търг за продажбата на електроенергия от НЕК. Който и да вземе дадената поръчка може да продава цялата си сила през нощта, когато на никой не му би трябвало, а денем да не продава нищо. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в предаването " Плюс-минус " по Нова телевизия.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) излязоха със мнение за търга:

" В края на предходната седмица бе разгласен търг за продажба на електрическа енергия от НЕК ЕАД на платформата за двустранни контракти на БНЕБ, проведен за 19 юни 2019 година Срокът на доставка, както и оповестените от продавача отклонения дават учредения да предположим, че това е електрическа енергия, генерирана от ВЕИ с мощ сред 1 и 4 МВт. Като приветстваме решението тази електрическа енергия да бъде осъществена на свободен пазар, показваме противоречие с метода, по който планирате това. Становището на АОБР е, че такова огромно количество (потенциално над 390 МВт) при заложената стъпка от 98 МВт и опциите за застраховане на бъдещи заплащания със застраховка, ще породи бъдещи спекулации, защото ще бъде закупено от единствен покупател ".

" Този търг беше анулиран по-рано през днешния ден, като бяха заложени други две оферти ", сподели още той.

" Постоянно би трябвало да следим за сходен тип нечестни търгове ", добави Велев.

" Работодателите оферират тази електрическа енергия да се продава ден напред ", разяснява ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал

" Според това, което се приказва Христо Ковачки се е явил покупател на това количество електрическа енергия. Това не значи, че лицето е забъркано в някакъв тип " тъмни " покупко-продажби ", приключи Васил Велев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР