Кадър Нова твБизнесът - длъжник на работниците. Хиляди хора чакат

...
Кадър Нова твБизнесът - длъжник на работниците. Хиляди хора чакат
Коментари Харесай

Хиляди чакат с месеци и години забавени заплати

Кадър Нова тв

Бизнесът - дебитор на служащите. Хиляди хора чакат с месеци, а в някои случаи даже с години, забавени заплати. По данни на Инспекцията по труда, всяка година бизнесът ощетява служащите с 30 милиона лв., заяви Нова тв.

До момента при омбудсмана са постъпили към 5 000 тъжби на служащи, които чакат възнагражденията си. Затова Мая Манолова упорства да отпадне наредбата в кодекса на труда, която разрешава шеф да изплаща единствено 60% от заплатите, в случай че има усложнения.

Повод за следващото искане за смяна в трудовото законодателство се трансфораха 140 служащи от обувна фабрика в Дупница.  Работодателят им, италианец, им дължи към 100 000 лв. заплати.

След 2 месеца без заплати и без пари в джобовете си, тази заран служащите от обувната фабрика в Дупница желаеха дължимото им.

Работодателят е чужденец. Живее в Италия и е  мъчно откриваем както за служащите, по този начин и за българските управляващи. В Дупница дължи на служащите си близо 100 000 лв..

„ Ние сме произвели нещо, предали сме продукция. Тази продукция би трябвало накъде, да е предадена, би трябвало да има пари, би трябвало да се намери този, който не ни е платил ”, разяснява Таня Минчева.

По обед при протестиращите пристигнаха омбудманът и ръководителят на КНСБ Пламен Димитров с заричане,че ще си получат заплатите.

Парите ще дойдат от фонда за гарантиране на вземанията, който след това ще съди компанията.

„ В случая жалкото е, че хората от тези здания се подиграват и с вас, и с всички институции в България, и е извънредно време с цялата суровост на закона да бъдат осъдени ”, съобщи Мая Манолова.

„ Да продължим да се борим за криминализиране за неплащането на заплатите, дружно другояче аз не мога. 10 години се мъчим самички ”, съобщи Пламен Димитров, КНСБ.

Забавените си заплати 140-те служащи от Дупница ще получат до края на годината.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР