Кадър Нова тв93% от катастрофите на пътя са станали заради

...
Кадър Нова тв93% от катастрофите на пътя са станали заради
Коментари Харесай

Обмислят курсове по екстремно шофиране

Кадър Нова тв

93% от злополуките на пътя са станали поради човешка неточност, демонстрират данни на европейската комисия.  Това е и една от причините  за първи път у нас да бъде направен показател за безвредно шофиране. Според данните в него 71 % от водачите карат по-бързо от позволената скорост. Повече от половината водачи внезапно натискат спирачка, с цел да избегнат автомобила пред тях, а 42% изпреварват на неразрешено място, заяви Нова тв.

В България 66% от водачите са мъже, а 34 на 100 са дамите зад кормилото. Тези данни удостоверяват съгласно специалистите потребността от промени. Една от концепциите е в шофьорските курсове да има част за образование за рисково шофиране.  За задачата страната обмисля построяването на специфични полигони или закупуването на симулатори, които да пресъздават  разнообразни рискови обстановки на пътя.  

„ Младите водачи не могат да ръководят добре автомобила при рискови обстановки - хлъзгав път да вземем за пример, в самия курс на обучение лидерът мъчно може да попадне в такава обстановка ”, сподели Дамян Войновски от ИА „ Автомобилна администрация ”.

Ограничението по двулентов път във Франция понижава с 10 км/ч.

„ Трябва да признаем, че хората бъркат заради това, че се разсейват. Тези, които нарушават съществено би трябвало да знаят, че на пътя грешките не простят ”, съобщи Алекси Кисяков от Държавната комисия за сигурност на пътя.

„ В някои от по-натоварените сектори като София се оказва, че  мъжете са доста по-толерантни на пътя от дамите ”, изясни Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция ” към Групово дело „ Национална полиция ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР