Кадър Нова тв23-тите Зимни олимпийски игри ще бъдат открити официално

...
Кадър Нова тв23-тите Зимни олимпийски игри ще бъдат открити официално
Коментари Харесай

Откриват Зимните олимпийски игри, 21 български атлета се състезават в 6 дисциплини

Кадър Нова тв

23-тите Зимни олимпийски игри ще бъдат открити публично през днешния ден, оповестява Нова телевизия. Домакин е южнокорейската община Пьонгчанг, която в последните 15 години кандидатства три пъти, преди да успее да завоюва правото да провежда Игрите, написа Флагман.бг.

Още преди да са почнали конкуренциите, имаше огромен скандал. Руското знаме и химн бяха неразрешени, откакто страната бе уличена в редовно допингиране на спортистите, за което са употребявани даже тайните служби. Въпреки това, повече от 160 руснаци ще се състезават в Пьонгчанг, което действително ги прави третия максимален тим.

След доста договаряния ще пристигна и делегация от Северна Корея. За четвърти път двете Кореи ще излязат под общ байрак и даже ще имат един тим по хокей за дами. Това решение провокира много рецензии в Южна Корея, тъй като един от главните олимпийски правила е да не се смесват спортът и политиката.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации даде утвърждение за пътешестване на севернокорейска делегация за откриването на Зимните олимпийски игри, оповестява Българска национална телевизия.

Въпреки че в състава на делегацията има лице, подложено на наказания от организацията, то въпреки всичко ще участва на церемонията. Очаква се делегацията да участва на откриването на олимпиадата през днешния ден и да остане до неделя.

По традиция в парада на нациите първи ще бъдат спортистите от родината на олимпийските игри – Гърция. Българската делегация включва 21 спортисти в 6 дисциплини. Това е най-сериозното наше наличие на Зимни олимпийски игри след Игрите в Солт Лейк сити през 2002 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР