Кадър: Нова тв.Вътрешният министър Валентин Радев откри извънредния брифинг по

...
Кадър: Нова тв.Вътрешният министър Валентин Радев откри извънредния брифинг по
Коментари Харесай

Извънреден брифинг! Валентин Радев: Ето защо спряхме евтанизирането. Докато ние спасяваме държавата...

Кадър: Нова тв.

Вътрешният министър Валентин Радев откри изключителния брифинг във връзка прекъсването на евтаназията на останалите стада. 

" Две са стадата, в които има установена позитивна проба, едното е на баба Дора, поради близостта с огнището на заболяването, другото е в Болярово. Трябваше да пристъпим към евтаназията - само че към този момент ще го отложим. Междувременно ще създадем стерилизация. По отношение на пробите всички проби са качени в уеб страницата на Агенцията за сигурността на храните. Имаме още доста проби, от които чакаме резултати. Надяваме се, заболяването да се увладее, само че се тормозим от нагнетяването на казуса ", съобщи министърът на опазването на здравето в ефира на Нова тв.

" Една от аргументите да спрем с евтаназията е пониженото доверие в някои политически партии. Затова пристъпихме към съвещание, да може да покажем документите, да разбираем и получихме уверението, че дейностите ни са верни. Вчера имаше и протест, там бяхме, Нинова каа, че не сме ги убедили, че има чума. Затова ис пряхме да извадим всички документи, да имаме доказателства. Няма по какъв начин до момента в който спасяваме страната от такова нещо като чума, някой да работи против това. Ние би трябвало да сме зад ветиринарите. ", съобщи Валентин Радев. 

Работим по дезинфекцията, задържане на огнището, да няма разпространяване, компенсациите се излащат незабавно. Правим всичко както би трябвало и не е редно обществото да върви против нас.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР