Кадър Нова твПроизвеждаме си елит – неграмотен, арогантен, незаконно забогатял.

...
Кадър Нова твПроизвеждаме си елит – неграмотен, арогантен, незаконно забогатял.
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова: Произвеждаме си неграмотен, арогантен, незаконно забогатял елит

Кадър Нова тв

„ Произвеждаме си хайлайф – необразован, нахален, нелегално забогатял. Той се трансформира във фактор, изключително на локални избори. Засега единствено на локални избори, след няколко години това ще са хората, които ще ни купят и продадат. Говора за групи, които им се разрешава да забогатеят нелегално ”. Това разяснява в предаването „ Здравей, България ” журналистът Миролюба Бенатова след вчерашните арести на българи в Швеция.

В сряда беше разрушена скица за трафик на хора за проведена милостиня. Задържани бяха 12 души. Трима от тях бяха задържани в у нас - в град Кнежа, останалите 9 - в Швеция. Задържаните у нас са набирали хора да просят в скандинавската страна, а парите са изпращани в България. 

Миролюба Бенатова е журналистът, който разкри още през 2015 година схемите за проведена милостиня с български просяци в Швеция.

 „ За българските управляващи това е един безпроблемен метод да се отърват от общности, с които не им се разправя ”, разяснява Бенатова.

 Освен това по думите й акцията по залавянето на хората в Кнежа е ръководена, следена и евентуално по сигнал на шведската полиция и шведската прокуратура със съдействието на Европол.

„ Доколкото разбирам, българските служби са реализатори на повеля от други проверяващи органи. Не инцидентно арестуваните в Кнежа ще бъдат съдени в Швеция ”, разяснява Миролюба Бенатова. 

„ Преди 2 години, когато направихме следствието, съответно показахме разнообразни обитаеми места – от Плевен през Кнежа, Левски, Аспарухово, Брегово, Монтана, Видин. Показахме най-различни хора, организации и скъпи къщи, само че не последва нищо ”, разяснява още журналистът.

 По думите й казусът е най-много, че организирането на такива групи е толерирано с безмълвното единодушие на ръководещите у нас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР